Rungtynių ketvirtadienį su Pirėjo „Olympiakos“ pirmoje dalyje Š. Jasikevičius buvo ganėtinai ramus – jo auklėtiniai demonstravo solidų krepšinį, tačiau viskas pasikeitė po didžiosios pertraukos.

Aikštės šeimininkai surengė spurtą 12:0 ir išsiveržė į priekį 47:46. Šaras neištvėrė ir per minutės pertraukėlę davė pylos, o daugiausiai priekaištų išklausyti teko buvusiam žalgiriečiui Brandonui Daviesui.

„Jis turėjo teisę pykti, – vėliau „Eurohoops“ kalbėjo „Barcelonos“ gynėjas Cory Higginsas. – Mes tai gauname iš Šaro. Jis gali būti itin reiklus, tačiau tuo pačiu metu nori, kad kiekvienas žaidėjas pademonstruotų geriausia, ką gali. Kaip žaidėjas, privalau tai gerbti“.

„Olympiakos“ paskutiniame ketvirtyje turėjo iniciatyvą, tačiau katalonams pavyko perlaužti rungtynių eigą i dramatiškoje pabaigoje išplėšti pergalę 76:74. Prie to prisidėjo C. Higginsas, pataikęs du baudų metumus likus žaisti 6 sek.

Barselonos ekipai reikėjo šio revanšo po to, kai pirmajame tarpusavio susitikime triumfavo Pirėjo komanda.

„Mes norėjome žaisti daug geriau, todėl aikštėn išėjome labai susikoncentravę. Tačiau trečiame ketvirtyje leidome iniciatyvai išslysti iš rankų, fiziškai varžovai taip pat mus pranoko, tai mus išmušė iš ritmo, – kalbėjo iš viso 14 taškų pelnęs ir 4 rezultatyvius perdavimus atlikęs C. Higginsas.

Gynėjas tęsė: „Žinojome, kad čia nebus lengva kovoti. Mums tiesiog reikėjo išlikti kartu. Dabar kiekviena pergalė itin svarbi, todėl ir šia labai džiaugiamės“.

„Barcelona“ su 17 pergalių ir 6 pralaimėjimais išlieka Eurolygos lydere. C. Higginsas pripažino, kad dėl to reikėtų dėkoti Š. Jasikevičiui, kuris nuolat „kala“ į galvas, kad svarbiau yra „Mes“, o ne „Aš“.

„Manau, kad liksime kartu ir kitais metais, o tai labai svarbu. Šaro komandoje visuomet jaučiasi šeimos atmosfera. Visi tuomet yra kartu: pirmiausiai – komanda“. Tai tikrai reikšminga ir tikrai duos po tam tikro laiko gerų rezultatų“, – neabejojo C. Higginsas.

Vasario 4 dieną „Barcelona namie žais su Stambulo „Anadolu Efes“ komanda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)