Kauno „Žalgiris“ antradienį Eurolygos susitikime namuose 68:65 nurungė Sergio Scariolos treniruojamą Bolonijos „Virtus“, savo ruožtu „Barcelona“ išvykoje 84:73 nugalėjo Miuncheno „Bayern“ krepšininkus.

Pirmąją K. Maksvyčio auklėtinių pergalę šį sezoną papuošė ilgamečio komandos kapitono Pauliaus Jankūno pagerbimo ceremonija, per kurią, dabar jau Kauno klubo direktoriaus pavaduotojo 13-u numeriu pažymėti marškinėliai buvo pakelti į arenos palubes. Juos aukštaūgis vilkėjo 18 metų.

„Barcelona“ solidžiai sužaidė paskutines rungtynes, užtikrintai jas kontroliavo, atliko 25 rezultatyvius perdavimus ir surinko tik 11 klaidų, geras tritaškių pataikymo procentas. Atvažiuoja karšta komanda, turėsime nuveikti sunkų darbą, kad juos sustabdytume“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Be abejo, mėginsime atrasti silpnų vietų, tam čia ir esame. Turime nedaug laiko, bet mėginsime atimti jų stipriąsias puses ir kovoti dėl pergalės.
Kazys Maksvytis

Treneris užsiminė, kad situacija jo auklėtiniams kiek nedėkinga – tai jau ketvirtos rungtynės per 8 dienas. Būtent todėl „Betsafe-LKL“ rungtynėse su „Gargždais“ jis pataupė Edgarą Ulanovą ir Keenaną Evansą, apribojo kitų žaidėjų minutes. Kiti niuansai – išlikti šviežiais ir persigrupuoti iš vienų į kitas rungtynes. Kiek tai pavyks, bus matyti dvikovoje su „Barcelona“ ketvirtadienį.

„Pirmas įspūdis – atvažiuoja labai puolime talentinga komanda. Tai išmuša iš ritmo. Gal ir mes kažką mėginame daryti, kai aukštaūgiai yra prie tritaškio linijos, o „mažiukai“ mėgina „centruoti“. Apskritai, daug pataikančių žmonių varžovų ekipoje. Vienas didžiausių iššūkių bus, kaip susitvarkysime su jų tritaškiais. Kita vertus, gal jie bus labiau pažeidžiami bus gynyboje, – kalbėjo K. Maksvytis. – „Barcelona“ komandoje yra žmonių, skaitančių lietuviškai, tai ne viską jums galiu atskleisti. Be abejo, mėginsime atrasti silpnų vietų, tam čia ir esame. Turime nedaug laiko, bet mėginsime atimti jų stipriąsias puses ir kovoti dėl pergalės.“

„Žalgiris“ ir „Barcelona“ tarpusavyje Eurolygoje žais jau 32-ą kartą nuo 2000-ųjų. Katalonai iš jų laimėjo didžiąją dalį – 25 rungtynes.

Į Nemuno salą grįžta buvęs „Žalgirio“ treneris Š. Jasikevičius ir stipriu rotacijos žaidėju tapęs Rokas Jokubaitis.

„Atvažiuoja vienas iš geriausių trenerių, kuris gerai priima sprendimus, turėsime būti susitelkę ir gerai dirbti gynyboje. O R. Jokubaitis ir vasarą man paliko gerą įspūdį – profesionalas, žaidžia su emocijomis, užsivedęs. Smagu bus žaisti kitoje barikadų pusėje. Jis Barselonos komandoje turi atsarginio vaidmenį, duoda pailsėti Tomašui Satoransky. Jei atkarpos pasiseka, gauna ir daugiau laiko. Bet jis ir gerai ginasi, tiktai nėra taikinys gynyboje.“

K. Maksvytis akcentavo, kad nepaisant to, kad katalonai negali remtis traumuotais Nikola Mirotičiumi ir Kyle'u Kuričiumi, likę žaidėjai pakankamai gerai užpildo jų vietą – Nico Laprovittolą puolime suteikia įvairovės ir lengvumo, stiprumo pridėjo Nikola Kaliničius, aukštaūgiai meta tritaškius, pavojingas po krepšiu Janas Vesely.

Rungtynių ketvirtadienį pradžia – 20 val.


Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją