Po visišku fiasko pasibaigusio sezono G. Bartzokas buvo priverstas palikti postą, o Katalonijos žiniasklaida toliau trimituoja, kad netrukus „Barcelonos“ treneriu taps Kauno „Žalgiriui“ vadovaujantis Šarūnas Jasikevičius.

Visgi spaudos konferencijoje N. Rodriguezas apie šią kandidatūrą nieko neužsiminė ir netgi sugriovė anksčiau sklandžiusį mitą, kad „Barcelona“ naujam treneriui leis pačiam visiškai laisvai susikomplektuoti žaidėjų kolektyvą.

„Treneris pernelyg nesijaudino, ar komanda laimi ar pralaimi. Kai aš žaidžiau pats, po pralaimėjimų visi būdavo susirūpinę, atmosfera klube buvo kardinaliai kitokia.

Nusprendėme, kad jis nėra pats tinkamiausias žmogus „Barcelonos“ komandai – norime, kad ateinantį sezoną ji būtų kovinga ir kovotų dėl pergalių. Visą praėjusią savaitę analizavome situaciją ir nusprendėme priimti tokį sprendimą: norime, kad komandą į priekį vestų žmogus-lyderis“, – graiko atleidimo aplinkybes paaiškino N. Rodriguezas.

„Ieškome kitokio charakterio žmogaus. Šiuo metu esame paieškų kelyje. Artimiausiu metu sudarysime ir galimų žaidėjų sąrašą, komunikuosime apie tai, kokius sprendimus priimame“, – dėstė klubo direktorius.

Anot N. Rodriguezo, ilgametė klubo strategija tikrai nesikeis: „Barcelona“ toliau išliks komanda, į savo gretas siekianti įtraukti kuo daugiau žaidėjų iš savo rezervų – „Barcelonos“ krepšinio mokyklos auklėtinių, dublerių komandos narių.

„Pastaruoju metu turime daug susirinkimų. Taip bus ir su nauju treneriu. Bandysime aptarti visas veiklos priemones, kurių imsimės, tačiau klube nebus taikomas naujo trenerio modelis – tikrai nebus taip, kad jis daro ką nori. Taikysime klubo modelį “, – pabrėžė N. Rodriguezas, taip paneigdamas ankstesnes spekuliacijas, kad „Barcelona“ neva atriš rankas Š. Jasikevičiui kolektyvą formuoti visiškai pagal jo įgeidžius.

Dar daugiau žibalo į ugnį pila portalas „Encestando.es“, kuris skelbia, kad Š. Jasikevičius jau atmetė „Barcelonos“ pasiūlymą ir toliau liks dirbti Kaune, tačiau tokia informacija kol kas taip pat niekuo nepagrįsta.

Kad klubas toliau laikysis savo įprastinės politikos, tvirtinoa ir „Barcelonos“ sporto direktorius Albertas Soleras.

„Šį sezoną reikia užmiršti kuo greičiau. Kai baigėme sezoną, iš karto pranešėme, kad bandysime keisti situaciją. Sirgaliai šėlo ir pyko ne todėl, kad komanda pralaimėdavo, o todėl, kaip ji pralaimėdavo.

Pats klubo modelis tikrai nepatyrė fiasko, tiesiog netiko požiūris į patį modelį. Realus tikslas – laimėti kuo įmanoma daugiau ir kuo daugiau žaidėjų į pagrindinę komandą inkorpuorti iš mūsų rezervo, – kalbėjo A. Soleras. – Jeigu pagrindinės komandos treneris nesugeba prisitaikyti prie modelio, nepasitiki savais žaidėjais, tai negali funkcionuoti. Tačiau ne jis vienas kaltas. Aiškiai matėme, kad šį sezoną klube neveikė daug sraigtelių ir nebuvome garantuoti, kad viską palikus tose pačiose vietose kažkas pasikeis“.

Anot abiejų klubo atstovu, su G. Bartzoku „Barcelona“ išsiskyrė draugiškai.

„Tai – solidi, išsilavinusi ir maloni persona. Niekuomet neturėjome jokių bėdų bendraudami su G. Bartzoku. Treneris suprato, kas mūsų netenkino.Taip būna didžiuosiuose klubuose – visi žino, kad juose reikalaujama rezultatų. Susitikimas nebuvo sudėtingas, vakare viską užbaigsime su trenerio agentu“, – kalbėjo N. Rodriguezas.

Be Š. Jasikevičiaus, kitais kandidatais stoti prie „Barcelonos“ vairo minimi amerikietis Davidas Blattas, ispanai Pedro Martinezas ir Sito Alonso.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)