G. Bartzokas prie katalonų klubo prisidėjo praėjusią vasarą. Nepaisant žaidėjus kamavusių traumų „Barcelona“ sugebėjo Eurolygoje iškovoti 12 pergalių (patyrė 18 pralaimėjimų), tačiau liko 11-oje vietoje ir į atkrintamąsias varžybas nepateko pirmą kartą nuo 2004-2005 metų sezono.

Ispanijos čempionate „Barca“ iškovojo 22 pergales ir patyrė 10 pralaimėjimų – užėmė 6-ą vietą. Ketvirtfinalyje katalonus eliminavo Valensijos „Basket“. Barselonos ekipa pirmą kartą nuo 2005 metų neprasibrovė į šalies lygos pusfinalį. G. Bartzoko vadovaujami žaidėjai taip pat pasiekė „Copa del Rey“ pusfinalį.

G. Bartzoką praėjusiais metais „Barcelona“ išpirko už maždaug 500 tūkst. išpirko iš Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ klubo. Dabar katalonų klubas priverstas mokėti treneriui išeitinę kompensaciją didesnę nei milijonas eurų.

2013 metais jis su Pirėjo „Olympiacos“ komanda tapo pirmuoju graikų treneriu, triumfavusiu Eurolygoje. Tais pačiais metais jis laimėjo Aleksandro Gomelskio vardo geriausio metų trenerio apdovanojimą.

Realiausiu kandidatu pakeisti graiką laikomas Š. Jasikevičius. Praėjusiais metais viena iš aplinkybių, užkirtusių kelią Šarui tapti „Barcelonos“ vyriausiuoju treneriu, buvo griežti ACB lygos įstatai ir ispanų įvardinta patirties stoka, tačiau šiemet šitas barjeras kelio į Kataloniją lietuviui nebeužtvertų.

Š. Jasikevičiaus kontraktas su „Žalgiriu“ galioja iki 2018-ųjų vasaros, tačiau jame numatyta galimybė išvykti į kitą klubą jau po šio sezono. Pats treneris savo ateities planus ir kalbas apie persikėlimą į kitą komandą griežtai atsisakė komentuoti iki pasibaigs LKL sezonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)