Katalonai namuose 87:79 (21:14, 28:20, 20:26, 18:19) įveikė į Europos taurės pusfinalį prasibrovusią Las Palmaso „Gran Canarią“ (17-11).

Jau antrame kėlinyje dviženklį pranašumą susikrovę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai po didžiosios pertraukos pakėlė jį iki 17 taškų (54:37), tačiau lemiamame ketvirtyje vos neprisivirė košės – svečiai buvo priartėję iki poros metimų atstumo (76:71).

Šeimininkų fanus labiausiai džiugino kone pusę komandos taškų įskraidinę Nicolas Laprovittola ir Nikola Mirotičius – atitinkamai 27 ir 15 taškų.

15 minučių aikštėje praleidęs Rokas Jokubaitis pasižymėjo 3 taškais (0/1 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 3/4 baudos), 4 atkovotais kamuoliais ir 1 rezultatyviu perdavimu.

Kanarų salyno atstovams 13 taškų atnešė A. J. Slaughteris, 12 – Vitoras Benite.

Beje, katalonams negalėjo padėti susižeidę Cory Higginsas ir Alexas Abrinesas bei sunegalavęs Nikola Kaliničius.

Turnyro lentelės viršūnėje Vitorijos „Baskonią“ pasivijusi „Barcelona“ dabar koncentruotis į Eurolygos ketvirtfinalį su Kauno „Žalgiriu“.

Intriguojanti serija iki trijų pergalių tarp „Barcos“ ir „Žalgirio“ startuos jau trečiadienį, balandžio 26-ąją, „Palau Blaugrana“ arenoje. Antrasis susitikimas balandžio 28 d. taip pat vyks Katalonijos sostinėje, o trečiasis gegužės 3 d. – Nemuno saloje.

Jei prireiks ketvirtų rungtynių, jos Kaune bus žaidžiamos gegužės 5 d., o penktosios gegužės 9 d. vėl vyktų Barselonoje.

Eurolygos atkrintamųjų tvarkaraštis, "Žalgiris" - "Barcelona"

Eurolygos finalo ketvertas Kaune numatytas gegužės 19-21 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją