„Emocijos po tokių rungtynių geros. Turime pasveikinti žalgiriečius, kurie buvo labai organizuota komanda, provokavo mūsų klaidas ir pridarė daug sunkumų“, – spaudos konferencijoje kalbėjo T. Pačėsas. – Pradžioje nesusitvarkėme, darėme daug klaidų, o tai kol kas yra pagrindinė mūsų liga, kurią turime išsigydyti.“

Paprašytas kalbėti garsiau jis tiesiog skėstelėjo rankomis – balso nebeliko.

„Noriu pasveikinti Vilniaus sirgalius, klubą, darbuotojus, organizaciją, kuri ilgus metus laukė šios pergalės. Nuoširdžiausi sveikinimai“, – tęsė T. Pačėsas.

„Šį vakarą nenorėčiau analizuoti krepšinio, tačiau pažymėsiu, kad bendras rezultatas yra geras. Tiek taškų praleisti rungtynėse su žalgiriečiais – puikus pasiekimas.

Padarėme perstumdymų po krepšiu, Antanas adaptavosi ketvirtoje pozicijoje ir mums tai davė naudos“, – pažymėjo jis.

Paklaustas, ką jam norėjo pasakyti anksčiau laiko sveikinti komandą sumanęs ir apsaugos sutramdytas klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas, T. Pačėsas šyptelėjo. „Pažadėjo rytoj sumokėti premijas“, – juokėsi jis.

Vilniečiai į priekį ėmė bėgti dar pirmoje rungtynių pusėje, o po ilgosios pertraukos susikrovė dviženklę persvarą. Ją žalgiriečiai aptirpdė tik baigiantis mačui, kuomet susitikimo baigtis jau buvo nulemta.

Apie teisėjavimą T. Pačėsas kalbėjo santūriai, tačiau pažymėjo, kad atkrintamosiose lygos rungtynėse norėtų tikslesnio arbitrų darbo.

„Aš plačiau nekomentuosiu šito klausimo. Tačiau mano emocijos rungtynių metu turėjo atskleisti, ką aš apie tai galvoju, – pareiškė treneris. – Žinau, kad yra minčių kviestis teisėjus iš kitų šalių, kurie bent jau teisėjauja Eurolygoje. O dabar situacija yra tokia, kad mūsų pagrindiniai teisėjai Eurolygoje per reguliarųjį sezoną atitinkamai teisėjauja vieną ar du kartus.

Kelių epizodų traktavimas šiandien buvo diskutuotinas, tačiau reikia pripažinti, kad kontaktinėse rungtynėse jiems nebuvo lengva“, – konstatavo T. Pačėsas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)