Pralaimėjimas Alytuje dar labiau nutolinto „Vytautą“ nuo geriausiųjų aštuntuko – Virginijaus Šeškaus auklėtinius nuo aštuntosios vietos skiria jau keturios pergalės.

Šiame mače „Vytauto“ gretose aikštėje taip ir nepasirodė 16-metis LaMelo Ballas, nors jis buvo pasiruošęs žaisti. Tuo metu jo vyresnis brolis 19-metis LiAngeli Ballas buvo rezultatyvus ir per 27 minutes pelnė 14 taškų (4/9 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai) bei atkovojo 7 kamuolius.

„Dzūkija“: Gediminas Žalalis 16 (3/5 tritaškiai). Nikolaos Stylianou (3/6 tritaškiai) ir Parishas Petty (8 atk. kam.) po 15, Alanas Wigginsas 12 taškų (2/2 tritaškiai).

„Vytautas“: Eigirdas Žukauskas 21 (11 atk. kam.), LiAngelas Ballas 14, Tomas Dimša (1/7 tritaškis) ir Justas Sinica po 10 taškų.

Rungtynių eiga:

Rungtynes tarp turnyro lentelės kaimynų sėkmingiau pradėjo šeimininkai, kurie po Parisho Petty ir dukart Eurolygos čempiono Anatolijaus Kaširovo atakų šovė į priekį 13:4. Tiesa, tuomet Virginijus Šeškus į aikštelę išleido LiAngelo Ballą, kuris iškart pataikė tritaškį ir pažadino „Vytautą“, kuris po pirmo kėlinio atsiliko jau tik minimaliai – 19:18.

Antro ketvirčio pradžioje daugiausiai Eigirdo Žukausko pastangomis prieniškiai net buvo persvėrę rezultatą savo naudai (22:24), tačiau tuomet „Dzūkija“ pateikė savo atsaką ir su P. Petty tritaškiu aidint sirenai į didžiąją pertrauką išėjo pirmaudami dviženkliu skirtumu – 42:29.

Trečią kėlinį tolima bomba atidarė Gediminas Žalalis ir dzūkų atotrūkis tapo rekordiniu – 45:29. T. Dimšos vedamas „Vytautas“ dar pabandė grįžti į kovą (47:37), bet „Dzūkija“ su Alanu Wigginsu ir Nikolaos Stylianou laimėjo dar vieną atkarpą ir pabėgo 20 taškų atstumu – 66:46. Visgi iki ketvirčio pabaigos prieniškiai šiek tiek priartėjo – 66:50.

Lemiamame kėlinyje Prienų krepšininkams, nepaisant visos serijos netaiklių tritaškių, ne tik kad pavyko sumažinti savo deficitą iki dviženklio, bet ir atkurti intrigą: po Justo Sinicos dvitaškio su pražanga – 74:72 (likus žaisti 2 min.). Vis dėlto šeimininkai atsilaikė ir šventė pergalę 82:79.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)