Lietuvoje profesionalų karjeras pradėjusių brolių Ballų pėdomis pasekė Billy Prestonas, kuriam taip pat yra prognozuojama šviesi ateitis NBA. Anksčiau buvo spėjama, jog dvidešimtmetis puolėjas šių metų naujokų biržoje bus pasirinktas pirmajame rate.

Dideliu talentu pasižymintis 208 cm ūgio krepšininkas savo profesionalo karjerą pradės Bosnijoje ir Hercegovinoje. Garsioje „Oak Hill“ krepšinio akademijoje tobulėjęs aukštaūgis susitarė su 25 tūkstančius gyventojų turinčio Laktaši miesto reprezentacine komanda Aleksandrovaco „Igokea“.

Adrijos lygos pirmenybėse „Igokea“ su 6 pergalėmis ir 11 pralaimėjimų užima aštuntąją vietą, o į šią ekipą B. Prestonas nusprendė keltis po to, kai suprato, kad jo svajonei žaisti NCAA „Kovo beprotybėje“ nelemta išsipildyti.

B. Prestonas šį sezoną turėjo tapti prestižinio Kanzaso universiteto starto penketo žaidėju, tačiau lapkričio pradžioje sportininkas universiteto miestelio teritorijoje sukėlė automobilio avariją. NCAA vykdytas tyrimas neleido puolėjui sužaisti Kanzase nė vienų rungtynių.

Amerikietis nutarė nelaukti, kol užsitęsęs tyrimas bus baigtas ir patraukė į Europą. Vilkėdamas Kanzaso universiteto komandos marškinėlius B. Prestonas sužaidė tik tris ikisezoninius mačus, kuriuose jis vidutiniškai įmesdavo po 11 taškų ir atkovodavo po 3,6 kamuolio per 15,3 minutes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)