Savaitės rungtynės. Pirmą varžybų etapą užbaigė savaitės rungtynėmis paskelbtas mačas tarp turnyro lentelės kaimynų – 5-oje vietoje esančio Gargždų SC ir 6-oje besirikiuojančios Kauno raj. „Omega-United“. Nors, kaip teigė abiejų komandų atstovai, buvo kovota tik dėl pergalės, tačiau faktas, kad rungtynės reikšmės galutinei rikiuotei nebeturi, atsispindėjo ir aikštėje. Intrigos žiūrovai nesulaukė, o nuo pat pirmų minučių dominavę aikštės šeimininkai iškovojo pergalę rezultatu 79:64.

Dublerių derbis. B divizione reguliarųjį sezoną atkakliomis rungtynėmis užbaigė dviejų LKL rungtyniaujančių klubų dublerių akistata. Alytaus SRC-„Dzūkija“ savo aikštėje priėmė Vilniaus „Lietuvos rytą-2“. Pauliaus Danisevičiaus, kuris turi dvigubą LKL ir RKL licenciją, vedami alytiškiai šventė sunkią pergalę 89:81. Šis rezultatas garantavo „Dzūkijai“ 3-ią vietą galutinėje rikiuotėje. Tuo tarpu viena pergale mažiau turintys vilniečiai turės tenkintis 6-tą pozicija.

Svarbus mačas. Itin svarbią pergalę savaitgalį iškovojo Kauno VDU-2. Rungtynės su Ignalinos „Ignalina“ kauniečiams reiškė 4-tą arba 6-tą vietą B diviziono A grupėje. Atkaklus mačas baigėsi rezultatu 96:89 ir ištempė VDU studentus į geresnę poziciją. Kartu su Vilniaus „Lietuvos rytu-2“ ir Stakliškių „Guosta“ po 10 pergalių ir 8 pralaimėjimus turintys kauniečiai dėl geriausio tarpusavio rungtynių taškų santykio užėmė aukščiausią galimą vietą ir aštuntfinalyje grumsis su Kupiškio KK „Kupiškis“ ekipa.

Be pergalių. Vienintelė komanda, kuri reguliariajame sezone neiškovojo pergalių – Jonavos „Jonava“. B diviziono A grupėje jonaviečiai liko paskutinėje vietoje, tačiau progą atsitiesti ir netgi patekti į aštuntfinalį jie dar turi. Antrame varžybų etape Jonava iki dviejų pergalių grumsis su B grupėje 7-oje vietoje likusia Sedos „Sedula-Aibe“.

Baigė sezoną. Šis savaitgalis paskutinis buvo 4 RKL komandoms. 13-16 vietas A divizione užėmusios ekipos Kuršėnų „Grafų baldai-Kristalas“, Panevėžio raj. „Aukštaitija“, Kauno „Sabonio krepšinio centras“ ir Kauno raj. „ASU-Tornado“ baigė 2015-2016 m. sezoną. Sabonio KC ir „Tornado“ ekipos kitą sezoną bus priverstos keltis į žemesnį B divizioną, o jų vietas užims geriausi B diviziono klubai.

Antras etapas. „Natural Pharmaceuticals-RKL“ čempionate jau šį ketvirtadienį prasidės antrasis varžybų etapas. A divizione į kovą stos 5-12 vietas užėmusios ekipos, kurios kovos dėl vietos ketvirtfinalyje. Jame jau laukia 4 geriausios reg. sezono komandos – Akmenės SCKK-„Akmenės cementas“, Tauragės krepšinio klubas, Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas ir Kauno KTU. B divizione antrajame etape grumsis tik 7-10 vietas A ir B grupėse užėmę klubai. Šio etapo nugalėtojai pateks į aštuntfinalį.

RKL turnyro lentelė po reguliariojo sezono:

A divizionas

1. Akmenės SCKK-„Akmenės cementas“ 
2. Tauragės KK
3. Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas
4. Kauno KTU
5. Gargždų SC
6. Kauno raj. „Omega-United“
7. Marijampolės „Sūduva-Mantinga-2“
8. Anykščių KKSC-„Volupis“
9. Biržų „Biržai“
10. Kretingos „Kretinga“
11. Kauno „Atletas-LSU“
12. Vilniaus „Citus“
13. Kuršėnų „Grafų baldai-Kristalas“
14. Panevėžio raj. „Aukštaitija“
15. Kauno „Sabonio krepšinio centras“
16. Kauno raj. „ASU-Tornado“

B divizionas

A grupė

1. Pabradės „Žeimena“ 
2. Ukmergės „Olimpas“
3. Alytaus SRC- „Dzūkija“
4. Kauno VDU-2
5. Stakliškių „Guosta“
6. Vilniaus „Lietuvos rytas-2“
7. Kauno „Perkūnas-Vytrita“
8. Ignalinos „Ignalina“
9. Lietuvos kurčiųjų sporto klubas
10. Jonavos „Jonava“

B grupė

1. Radviliškio ŠSPC 
2. Plungės „Olimpas“
3. Pakruojo „Pakruojis-Lygumų ŽŪB“
4. Kelmės „Kelmė“
5. Kupiškio KK „Kupiškis“
6. Šilalės „Lūšis“
7. Sedos „Sedula-Aibė“
8. Tauragės „Fortūna-Agava“
9. Šiaulių „Policija“
10. Kėdainių „SC-Ateitis“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją