Antrą savaitę iš eilės Rytų konferencijoje triumfavęs 27-erių metų 213 cm ūgio B. Lopezas su „Nets“ komanda praėjusią savaitę laimėjo trejas rungtynes iš ketverių.

Šiuose mačuose vidurio puolėjas savo klubui pelnė vidutiniškai po 20,8 taško (šešta vieta Rytų konferencijoje), po krepšiais atkovojo po 8,5 kamuolio (ketvirtas rezultatas Rytų konferencijoje) ir blokavo po 2 varžovų metimus (pasidalijo penktą poziciją konferencijoje).

B. Lopezas praėjusią savaitę pataikė net 59,4 procento metimų iš žaidimo ir šioje statistikos kategorijoje buvo septintas Rytų konferencijoje.

„Nets“ vidurio puolėjas dusyk pasižymėjo dvigubais – pelnytų taškų ir atkovotų kamuolių – dubliais. Sėkmingiausias krepšininkui buvo balandžio 3-ios mačas (114:109) prieš Toropnto „Raptors“ klubą – 30 taškų ir 17 atkovotų kamuolių.

Donato Motiejūno bendraklubis 25-erių metų 196 cm ūgio gynėjas J. Hardenas su „Rockets“ komanda praėjusią savaitę laimėjo tris susitikimus iš keturių, o gynėjas prie šių pergalių prisidėjo vidutiniškai po 36,8 taško (geriausias rezultatas lygoje).

Dvejose savaitės rungtynėse gynėjas pelnė 40 ir daugiau taškų ir, padidinęs tokių susitikimų skaičių iki dešimties, jis pirmauja NBA lygoje šioje statistikos kategorijoje.

Sėkmingiausiose savaitės rungtynėse balandžio 1-ą (115:111) J. Hardenas į Sakramento „Kings“ ekipos krepšį įmetė 51 tašką ir pagerino asmeninį rezultatyvumo rekordą NBA lygoje.

Be laureatais tapusių žaidėjų, į geriausių praėjusios savaitės NBA lygos krepšininkų titulus abejose konferencijose pretendavo DeMarre'as Carrollas (Atlantos „Hawks“), Deronas Williamsas („Nets“), LeBronas Jamesas (Klivlando „Cavaliers“), DeAndre Jordanas ir Chrisas Paulas (abu – Los Andželo „Clippers“), Kawhis Leonardas (San Antonijaus „Spurs“), DeMaras DeRozanas („Raptors“) ir Johnas Wallas (Vašingtono „Wizards“).