Pirmą dvikovą australai namuose Melburne taip pat laimėjo 71:59 ir iškovojo kelialapį į olimpiadą.

Australijai tai buvo 19-as Okeanijos čempionų titulas.

Kauno „Žalgirio“ naujokas Brockas Motumas per 11 minučių pelnė 6 taškus.

Rezultatas:

Naujoji Zelandija - Australija - 79:89 (14:21, 19:19, 20:26, 26:23)

Naujoji Zelandija: Corey Websteris 16, Reubenas Te Rangi 14, Everardas Bartlettas 13, Isaacas Fotu 12, Mika Vukona ir Thomas Abercrombie po 8, Shea Ili, Lindsay Taitas, Tai Wynyardas ir Robertas Loe po 2, Jarrodas Kenny ir Dionas Prewsteris po 0 taškų.

Australija: Matthew Dellavedova 14, Davidas Andersenas 11, Andrew Bogutas (10 atk. kam.) ir Cameronas Bairstow (7 atk. kam.) po 10, Patty Millsas 9, Chrisas Gouldingas ir Bradas Newley po 8, Brockas Motumas 6, Ryanas Broekhoffas 5, Adamas Gibsonas ir Nathanas Jawai po 4 taškus. Damianas Martinas nežaidė.

Teisę žaisti Rio de Žaneire taip pat jau turi 2014 metų pasaulio čempionė JAV ir olimpinio turnyro šeimininkė Brazilija. Naujoji Zelandija pateko į papildomą atrankos turnyrą.

2015 metais bus kovojame dėl dar šešių olimpinių kelialapių. Europos ir Amerikos čempionatuose paaiškės po du laiminguosius, Afrikos ir Azijos pirmenybėse – po vieną.

2016 metais kiekviename iš trijų papildomų atrankos turnyrų dalyvaus po 6 rinktines (viso - 18 komandų) ir kelialapį į žaidynes gaus tik jų nugalėtojos. FIBA pasiliko teisę į atrankos turnyrus savo nuožiūra suteikti ir tris vardinius kvietimus - šalims atrankos turnyrų šeimininkėms. Jei, pavyzdžiui, tai bus Europos valstybė - europiečiai, veikiausiai, užsitikrins dar vieną poziciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)