Įdomu tai, kad vienu metu Pasvalio komanda turėjo 14 taškų persvarą (41:27), tačiau ją išbarstė.

Šiomis rungtynėmis panevėžiečiai užbaigė įtemptą savaitę – per šešias dienas „Lietkabelis“ sužaidė net trejas rungtynes.

Taip pat nutrūko abiejų komandų serijos – „Lietkabelis“ iki tol buvo laimėjęs tris mačus paeiliui, tuo metu Pasvalio ekipa iškovojo pergalę po trijų iš eilės pralaimėjimų.

Pirmus du kėlinius aikštėje savo sąlygas diktavo pasvaliečiai – nuo pirmų minučių, vedami Pauliaus Petrilevičiaus, šeimininkai kibo „Lietkabeliui“ į atlapus ir jau po pirmojo kėlinio turėjo dviženklę persvarą (25:15).

Situacija ryškiai nesikeitė ir antrajame ketvirtyje – Gedimino Petrausko auklėtiniai į pertrauką išėjo pirmaudami 45:34.

Po pasitarimo rūbinėje panevėžiečiai grįžo su didesne energija ir daugiausiai Željko Šakičiaus ir Tomo Dimšos pastangomis pradėjo nuosekliai mažinti deficitą, kuris ketvirtajame kėlinyje sumažėjo iki 4 taškų (62:66).

Pasvalio komanda puolime ir toliau strigo, o po Gabrieliaus Maldūno metimo „Pieno žvaigždžių“ pranašumas sumažėjo iki vieno taško (67:66).

Galų gale ketvirtajame kėlinyje dominavęs G. Maldūnas savo metimu išvedė „Lietkabelį“ į priekį (70:69), o čia pat tritaškį smeigęs T. Dimša ant kojų pakėlė į Pasvalį atvykusius savo komandos sirgalius (73:69).

Tačiau Pasvalio komanda rankų nuleisti neketino. Miha Lapornikas pataikė baudą, šovė iš toli ir likus žaisti mažiau nei minutę šeimininkai vėl pirmavo (76:75).

Kitoje atakoje panevėžiečiai suklydo, o vėliau pražanga sustabdytas P. Petrilevičius įtvirtino savo komandos persvarą (78:75).

Paskutinė „Lietkabelio“ ataka baigėsi Ž. Šakičiaus klaida, tad pergalė atiteko Pasvalio klubui.

„Pieno žvaigždės“: M. Lapornikas 22 (4/7 tritaškiai), P. Petrilevičius 14 (9 atk. kam.), Malcolmas Grantas 10, Johnas Gillonas ir Arvydas Šikšnius po 8 taškus.

„Lietkabelis“: T. Dimša 16, Margiris Normantas 13, Ž. Šakičius 12, Vytenis Lipkevičius 11 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)