Turkijos superklubo gerbėjai ketvirtadienį išvydo beviltišką numylėtinių pasirodymą, kuris baigėsi Madrido „Real“ (Ispanija) pergale 94:65.

Tai buvo skaudžiausia „Fenerbahče“ nesėkmė Eurolygoje per pastaruosius ketverius metus – paskutinį kartą kailį Ž. Obradovičiaus auklėtiniams panašiai išaudė Zagrebo „Cedevita“ (Kroatija), 2016-aisiais sutriuškinusi turkus 89:59.

O namuose tokios Stambulo klubo kapituliacijos nebuvo nuo pat 2013 metų, kai čia apsilankiusi „Barcelona“ (Ispanija) laimėjo 99:60.

Nieko keisto, kad Ž. Obradovičius virte virė ir rungtynėms pasibaigus.

„Gali nesisekti, tačiau niekada negalima liautis kovojus. Kai kurie mano žaidėjai šiandien to nedarė. Pasakiau tai rūbinėje, nebijau to pakartoti ir čia. Kaip treneris esu atsakingas, turime gerbti žmones, kurie rūpinosi mumis pastaruosius septynerius metus. Šie žmonės nenusipelnė tokio apgailėtino vaizdo, kurį išvydo šįvakar.

Visi turime savo limitus. Bet jei nuleidi rankas po kelių minučių, tai yra labai blogai. Taip ir aš jaučiuosi dabar“, – spaudos konferencijoje atsivėrė tituluotasis serbas.

Anot jo, problema yra komandos psichologinė būklė.

„Žaidėme be koncentracijos. O koncentracijos nebūna be motyvacijos. Reikia žinoti, dėl ko žaidi. Per paskutinę minutės pertraukėlę pasakiau žaidėjams: jei negerbiate savęs, gerbkite publiką.

Aš visada būsiu žaidėjų pusėje. Jie yra mano žaidėjai, daug atidavę šiam klubui. Prieš tris dienas laimėjome Turkijos taurę. Tai nėra savaime suprantamas pasiekimas, reikėtų jį gerbti. Nėra lengva varžytis trijuose aukšto lygio turnyruose tuo pačiu metu. Bet ir tai nėra pasiteisinimas, nes „Real“ daro lygiai tą patį.

Galbūt aš netinkamai ruošiau komandą šioms rungtynėms. Nenoriu kaltinti žaidėjų, bet kai kuriems tiesiog nebuvo įdomu, kas vyksta aikštėje“, – pakartojo Ž. Obradovičius.

Galiausiai 59-erių specialistas visiškai paniro į pesimizmą, gėdindamas lūkesčių nepateisinančią komandą.

„Nematau, kad ką nors galėtume pasiekti Eurolygoje. Galbūt kas nors kritikuos mane dėl tokių žodžių, sakys, kad treneriui nedera taip kalbėti. Bet užtikrinu, kad esu paskutinis, kuris iškelia baltą vėliavą. Jei kas nors nori pasakyti, kad blogai atlieku savo pareigas, nesu motyvuotas, tegul kalba. Bet aš žinau, kaip dirbu aš ir mano komanda“, – dėstė ilgametis „Fenerbahče“ vairininkas.

Praėjusio reguliaraus sezono nugalėtojai dabar turnyro lentelėje užima tik dešimtą vietą (11/14), tiesa, nuo atkrintamųjų varžybų zonos juos skiria vos viena pergalė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)