Anot krepšinio specialisto, jo nebuvimas olimpinės atrankos turnyre apsunkina graikų užduotis patekti į 2020-ųjų olimpiadą.

„Aš tikiuosi, kad rinktinėje išvysiu žvaigždę Giannį Antetokounmpo. Nesu tikras, ar jis atvyks į Kanadoje vyksiantį olimpinį atrankos turnyrą. Be jo mes patirsime labai sunkų laiką siekiant bilieto į olimpines žaidynes“, – krepšinio specialistą cituoja Eurohoops svetainė.

Graikai dėl bilieto į Tokijų varžysis Kanadoje, Vitorijos mieste vyksiančiame atrankos turnyre, A grupėje taip pat kovos Kinija ir šeimininkai kanadiečiai.

R. Pitino teigia, kad olimpinės žaidynės galėtų būti jo karjeros finalinis taškas.

„Daug metų dirbau NCAA ir NBA, o olimpiada galėtų būti puikus iššūkis užbaigiant mano karjerą. Mums bus labai sunku. Turime sudaryti geriausių krepšininkų sąrašą“, – kalbėjo 67-erių rinktinės treneris.

Krepšinio specialistas buvo paklaustas ir apie Bostono „Celtics“ klubo, kuriame dirbo 1997-2001 m., bei „Panathinaikos“ esminius skirtumus. Anot jo, Graikijos krepšinio aplinka stipriai skiriasi su ta, kuri vyrauja gimtinėje už Atlanto.

„Esminis dalykas yra infrastruktūra. Aš nemanau, kad Graikijoje per paskutinius 50 metų pastatė naują krepšinio aikštelę. Lygos rungtynes žaidžiame aukštųjų mokyklų salėse.

Tikimės, kad tai pasikeis pasibaigus ekonominei krizei. Prieš 2-3 savaites čia OAKA arenoje buvo vos 10 laipsnių šilumos, jokio šildymo, sunku taip treniruotis.

Bet jūs žinote, negali skųstis. Bent jau tualetą įrengė mano biure, tad nereikia stovėti lyg būtum miške“, – atvirai kalbėjo R. Pitino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)