Krepšinio metus aukšta nata užbaigęs krašto puolėjas džiaugėsi puikiu finišu: „Žalgiris“ „Betsafe-LKL“ atkrintamosiose titulo link tvirtai žygiavo tiesiausiu ir greičiausiu keliu.

LKL finalo serijos naudingiausiu žaidėju pripažintas E. Ulanovas šiandien gali nuraminti „Žalgirio“ sirgalius ir vasarą pasitinka ramiai.

„Turėtų įvykti kažkas tokio, jog imčiau dvejoti ir svarstyti“, – taip savo šansus palikti „Žalgirį“ įvertino nuo 2014-ųjų žaliai baltiems atstovaujantis puolėjas.

Kalbant apie Š. Jasikevičių, ne mums spręsti, tai stratego asmeninis reikalas. Jis, žinoma, pasirinks, kur jam geriau.
Edgaras Ulanovas

Krepšininkas po „Betsafe-LKL“ apdovanojimo vakaro pasidalino mintimis apie pasibaigusį sezoną, įsimintiniausias pergales ir vasaros planus.

– Praėjusiais metais pratęsdamas sutartį su „Žalgiriu“ minėjote, kad čia liko nebaigtų darbų. Galite tą patį pasakyti ir šiemet?, – krepšinis.lt paklausė E. Ulanovo.

– Žinoma. LKL visada bus neužbaigtų darbų. Jei nori apginti titulą, turi būti tikrai geras. Visada bus tų neužbaigtų darbų.

Pernai pavyko prasibrauti į Eurolygos finalo ketvertą, norėjosi ir šiemet pakartoti kažką panašaus. Nepavyko. Džiaugiamės, kad įšokome bent į tą atkrintamųjų traukinį, patekome į aštuntuką.

Dabar komanda keičiasi, dirbame su tais žmonėmis, kurie išalkę, nori laimėti. Treneriai ir žaidėjai alkani pergalių ir tuo džiaugiuosi.

Kai pradėjau žaisti krepšinį, buvau dar vaikas, ir jaunimo rinktinėse tų individualių apdovanojimų negaudavau. Net nebuvau kažkoks labai perspektyvus.
Edgaras Ulanovas

– Geriausią sportinę formą pasiekėte atkrintamųjų varžybų serijose?

– Galima sakyti taip. Buvo ir Eurolygos paskutiniai mačai, reguliariojo sezono keliose rungtynėse pavyko neblogai sužaisti, pora rungtynių su „Fenerbahče“. O LKL atkrintamosiose pavyko mėgautis krepšiniu, buvo daugiau pasitikėjimo, kurio kartais pritrūkdavau sezono eigoje.

Turbūt kartais pats užsiblokuodavau, nes buvo nemažas psichologinis spaudimas. Užbaigti tokia nata sezoną tikrai džiugu.

– Kaip jums pavyksta nuolat grįžti prie MVP apdovanojimo?

– Labai myliu šį žaidimą. Kai pradėjau žaisti krepšinį, buvau dar vaikas, ir jaunimo rinktinėse tų individualių apdovanojimų negaudavau. Net nebuvau kažkoks labai perspektyvus.

Po to viskas pradėjo keistis. Manau, kad vis dar esu alkanas, noriu laimėti, ypač šioje komandoje, kur įskiepytas nugalėtojų mentalitetas.

– Kuri pergalė labiausiai įsiminė šiame sezone?

– Jei viską iš eilės vardintume, tai be pergalės Madride prieš „Real“, nebūtų pergalės ir Stambule prieš „Fenerbahče“. Madride buvo neįtikėtinos rungtynės.

Žinoma, nugalėti „Fenerbahče“ svečiuose buvo taip pat smagu. Gaila, nepavyko mesti didesnio iššūkio namie, o LKL atkrintamosiose jautėmės užtikrintai, visiškai kontroliavome situaciją. Kiekvienu geru epizodu labai džiaugėmės, buvome užsivedę, o tai labai svarbu sporte.

– Dabar laukia poilsis?

– Poilsis bus mažiausiai iki liepos mėnesio. Pernai poilsiui buvo skirta per mažai laiko, dėl to gal nukentėjo sezono pradžia. Dabar norisi visiškai pailsėti.

– Jei atsirastų kitų klubų pasiūlymų, pirmenybę teiktumėte „Žalgiriui“?

– Šiai dienai lieku, nebent įvyktų kažkas neįtikėtino, atsirastų kažkas tokio, kas priverstų mane svarstyti. To dabar tikrai nėra, nors aišku, kontrakte tokia galimybė numatyta, bet šiuo metu tvirtai sakau – lieku.

– Ar įsivaizduojate „Žalgirį“ be Šarūno Jasikevičiaus, kuris tapo komandos veidu?

– Niekada negali žinoti. Liūdime, kad išvyksta Bandonas Daviesas ir Aaronas White'as. Tas pats gali atsitikti su treneriu ar kitu žaidėju.

Kai pasirodai gerai Eurolygoje, visi nori išgraibstyti tuos krepšininkus ir tai yra normalu. Kartais „Žalgiris“ yra bejėgis. Viskas suprantama.

Kalbant apie trenerį, ne mums spręsti, tai stratego asmeninis reikalas, jis, žinoma, pasirinks, kur jam geriau.




Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)