31:68. Tokiu rezultatu Lietuvos krepšininkai po trijų kėlinių atsilikinėjo nuo traumų išretintos Belgijos rinktinės, kurios atstovai patys save prieš rungtynes vadino autsaideriais, o tuo privertė patikėti ir lietuvius.

Nors Monso arenoje Belgijos ir Lietuvos rinktinės sirgalių turėjo beveik po lygiai, beveik kaip namuose jaustis galėjusi D. Maskoliūno kariauna neatrodė kaip profesionali krepšinio komanda.

Tai pripažino pats treneris, kurio auklėtiniai per ketvirtąjį kėlinį pelnė daugiau taškų nei per pirmuosius tris bei tik todėl sugebėjo išvengti itin gėdingo pažeminimo.

„Visų pirma, noriu nuoširdžiai atsiprašyti visų žmonių, kurie atvyko mus palaikyti čia Belgijoje. Turėjome puikų palaikymą, žaidėme pusiau kaip namuose. Didelis sorry už tokį pasirodymą. Šiandien čia buvo viena komanda – belgai.

Jie buvo ir šoklesni, ir greitesni, ir taiklesni. Ir labiau norėjo, ir labiau užsivedę. Galiu vardinti visus krepšinio elementus, jie visuose buvo geresni negu mes. Kaip bebūtų keista, mes buvome kažkokie... Prieš rungtynes aš buvau ramesnis nei žaidėjai šiandien.

Kamuolys krito iš rankų, nepataikėme paprasčiausiose situacijose, nesusikalbėjome gynyboje, darėme tokias klaidas... Atrodėme kaip pirmą kartą susirinkę. Neieškosiu atsiprašymų dėl to, kad turėjome mažai treniruočių. Noras, energija ir smulkių detalių išpildymas yra tie dalykai, kurie ištreniruoti. Profesionalūs žaidėjai juos turi turėti.

Reikia tai pamiršti ir žiūrėti toliau. Turime kitas rungtynes po trijų dienų. Tikiuosi, kad namuose neatrodysime taip, kaip atrodėme šiandien“, – kalbėjo D. Maskoliūnas, kurio auklėtiniai antrąsias 2021 metų Europos čempionato atrankos rungtynes žais pirmadienį, kai surems ginklus su Čekijos krepšininkais.

– Kodėl tokie prasti buvo pirmi trys kėliniai? Kodėl nepavyko žaisti planuoto greito krepšinio?

– Todėl, kad pralaimėjome kovą dėl kamuolių. Neturime kamuolių – negalime bėgti į greitas atakas. Be to, jie pataikė viską. Jie pataikė daug labai sunkių metimų, kuriuos, sakykime, mes rizikavome. Mūsų greitasis puolimas nepavyko.

– Kaip pavadinti ketvirtąjį kėlinį?

– Galėčiau pavadinti taip – „Kai subinė dega“. Mes negalime taip... Apsigėdinome visaip... Tai bent jau kažkiek susiėmėme, įmetėme lengvų taškų ir kelis tritaškius, bent jau dėl to rezultatas yra mažiau gėdingas.

– Žaidėjai buvo susikaustę. Kaip bandėte tai pakeisti?

– Visų pirma, apeliavau į gynybą. Jei pradėsime geriau gintis, atsiriš rankos kažkiek, bet nesigavo niekas. Vieną sistemą bandėme, kitą bandėme, daug jų neturime, bet tai nesvarbu. Žaidėjai, kurie yra metikai, primetė tokių metimų, kokių savo klubuose jie neturi.

– Laiko korekcijos iki mačo su Čekija nėra. Kas dabar svarbiausia?

– Rūbinėje pasikalbėjome. Neturėjau tikslo kažką pulti. Sudegėme nuo manęs visi kartu, dabar visiems reikia kartu atsistatyti, išanalizuoti, ką darėme blogai. Pataisyti turime labai daug ką. Man labai keista, kad rungtynes pradedame be energijos. Ir trečią kėlinį pradedame be energijos. O ketvirtame kėlinyje atsiranda jėgų ir mes sugebame 34 taškus įmesti. Tokie dalykai... Nesitikėjau, kad taip prastai pradėsime rungtynes ir taip jas sužaisime.

Pasižiūrėsime ramiai šių rungtynių vaizdo įrašą, parodysime pagrindines klaidas gynyboje. Laisvi metimai yra laisvi metimai, juos pataikai arba ne. Šiandien mes nepataikėme. Jei būtų pradžioje pataikę, gal viskas būtų kitaip pasisukę. Bet labiausiai reikia žiūrėti į gynybą. Pas mus gynyba skylėta kaip rėtis visose situacijose. Reikia žiūrėti ten ir ruoštis tvirčiau sustovėti tiek puolime, tiek gynyboje.

– Kiek trūko solidesnio gynėjų žaidimo?

– Labai daug trūko. Būkim biedni, bet teisingi – ir Mantas neblizgėjo. Žygio išėjimas mums kainavo iškart -10. Gal susijaudino, velnias žino. O Paulius... stengėsi. Darė, ką gali.

– Bendžius neužpildė ketvirtosios pozicijos?

– Bendžius, puikiai žinome, ką gali žaisti ketvirtoje pozicijoje. Jei jis nepataiko iš toli, po krepšiu jis yra nepavojingas. Tada ta ketvirta pozicija tampa silpna.

– Kaip būtų galima įvertinti Motiejūno sugrįžimą?

– Donatas įmetė taškų, viskas gerai. Bet kaip ir minėjau, kas baugino prieš važiuojant į Belgiją – jo fizinė būklė. 2-3 minutės ir... Dar pradžioj kažkiek energijos turėjo, o vėliau nusėdimas matėsi labai. Trūksta jam žaidybinio ritmo, čia gavo tikrai nemažai minučių ir presingo, pradžioje bandėme žaisti per jį. Kovojo, stengėsi, tikrai mums padėjo. Žinome, ne tiek, kiek mes norime. Ne tiek, kiek mes iš jo tikimės. Ypatingai gynyboje.

– Ar tokiai nesėkmei įtakos turėjo tai, kad jums tai buvo debiutas?

– O kokia gali būti įtaka? Nemalonu. Kam galėtų būti malonu? Man labai nemalonu ir gėda prieš tiek susirinkusių žmonių dėl to, kaip mes atrodėme trečio kėlinio viduryje ir visose rungtynėse. Žinau, kur atėjau. Žinau, kokį iššūkį priėmiau, bet tai yra tik pirmos rungtynės – reikia žiūrėti į priekį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (299)