Penktadienį rinktinės vairininkas dalyvavo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) tiesioginėje vaizdo konferencijoje, kurios metu detalizuoti kandidatų pasirinkimo dar nenorėjo.

Treneris laukia, kaip toliau rutuliosis FIBA ir Eurolygos ginčas dėl atrankos varžybų „langų“, nors kompromisu įsisenėjusiame konflikte ir toliau nekvepia.

Pertraukti savo sezoną savaitės trukmės rinktinių kovomis atsisakanti Eurolyga pasiūlė pasaulio čempionato kvalifikaciją rengti vidurvasarį. D. Adomaičiui tokia idėja atrodo priimtina, bet FIBA anksčiau ją jau buvo atmetusi. Mat tokį patį kalendorių pajėgiausios žemyno lygos vadovybė piršo prieš trejus metus, tad link sutarimo iki šiol nepajudėta nė per sprindį.

Todėl Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas formuojamas be NBA ir Eurolygos žaidėjų. D. Adomaitis užsimena, jog tokia situacija leis nacionalinėje komandoje išbandyti jaunesnius nei įprasta krepšininkus.

„Turime jaunų žaidėjų, kuriems irgi reikia duoti progą pamatyti rinktinės virtuvę. Tikimės, kad jų komandoje bus“, – kalbėjo D. Adomaitis, atskleidęs, kad atrankos dvikovoms išdalins 14 kvietimų.

Pasaulio čempionato atrankos varžybas lietuviai pradės lapkričio 23 d. maču su Kosovu. C grupėje dar rungtyniaus Lenkija ir Vengrija, į kitą kvalifikacijos etapą pateks trys komandos.

D. Adomaitis taip pat buvo paklaustas, kokios permainos laukia Europos čempionate dirbusio rinktinės trenerių štabo, kuriame jam talkino Ramūnas Šiškauskas, Benas Matkevičius ir Mindaugas Brazys.

Anot štabo „viršininko“, jokių pokyčių kol kas nėra numatyta, tačiau dar laukia bendras susirinkimas.

„Kalbėsime apie ateities darbus. Šiuo metu jie paprasti – reikia stebėti kandidatų žaidimą klubuose, rinkti informaciją. Aš pats kitą savaitę važiuosiu į JAV, kur semsiuosi patirties stebėdamas vienos komandos pasiruošimą sezonui“, – teigė specialistas.

Treneris sulaukė ir klausimo, ką mano apie užsienio žaidėjų „natūralizaciją“. D. Adomaitis laikėsi savo pirmtakų bei LKF pozicijos ir tvirtino, kad Lietuvos rinktinėje legionierių nebus.

„Čia būtų lengviausias sprendimas. Aš to neįsivaizduoju, esu prieš tai. Esame krepšinio šalis, mūsų rinktinėje turi žaisti lietuviai, išugdyti mūsų mokyklų, mūsų trenerių“, – pareiškė nacionalinės komandos strategas.

Jis buvo pasiteirautas ir to, su kokia įžymybe labiausiai norėtų papietauti. D. Adomaitis pasirinko ne krepšinio, o futbolo autoritetą – buvusį ilgametį „Manchester United“ (Anglija) klubo vairininką Alexą Fergusoną.

„Kaip tik skaitau jo autobiografiją, iš kurios galima daug naudingo pasisemti. Jis turėjo fantastišką karjerą“, – veteranu žavėjosi D. Adomaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)