CSKA 40 minučių buvo priversta kautis taškas į tašką su „Baskonia“.

Lemiamu metu puikiai rungtyniavę Tornikė Šengelija ir Vincentas Poirier leido baskams paskutinę mačo minutę pradėti turint 3 taškų persvarą.

Ją likviduoti paeiliui bandė Sergio Rodriguezas, Nando De Colo, Alecas Petersas, bet nė vienas tritaškis neskrodė krepšio tinklelio. Šeimininkai triumfavo rezultatu 76:73.

Blankūs Vitorijoje buvo CSKA lyderiai: N. De Colo surinko vos 2 naudingumo balus, S. Rodriguezas – 1. „Raudonarmiečius“ puolime tempė tik legionieriai iš JAV.

„Baskonia“: Vincentas Poirier 18, Tornikė Šengelija 15, Mattas Janningas 13, Shavonas Shieldsas 9.

CSKA: Alecas Petersas 20, Cory Higginsas 17, Kyle'as Hinesas 14.

Paprasčiau reikalus sutvarkė „Fenerbahče“, nors „Panathinaikos“ taip pat lengvai nepasidavė.

Atėnuose šeimininkai užgesino pirmą Turkijos atstovų spurtą pirmame ketvirtyje, tačiau perimti žaidimo kontrolės nesugebėjo. Rungtynių pabaigoje intriga išseko anksčiau laiko, nes paskutiniame kėlinyje Željko Obradovičiaus auklėtiniai nutolo dviženkliu skirtumu ir laimėjo rezultatu 81:69.

Vieną gražiausių rungtynių epizodų sukūrė „Panathinaikos“ legionierius iš Lietuvos Lukas Lekavičius. Leka Graikijoje vadinamas įžaidėjas antro kėlinio pabaigoje vienas pats surengė rezultatyvią šeimininkų ataką.

Per mažiau nei 6 sek. lietuvis su kamuoliu nukūrė per visą aikštę ir nėrė po „Fenerbahče“ krepšiu. 20 cm aukštesnis Nikola Kaliničius pasitiko varžovą ir buvo pasiruošęs jį sustabdyti, bet L. Lekavičius pakibo ore kaip aitvaras ir „įsuko“ sudėtingą dvitaškį į lanką.

Tiesa, Stambulo ekipos gynėjai sėkmingai tvarkėsi su lietuviu, kuriam mačas nebuvo sėkmingas – daugiau taškų jis taip ir nepelnė. Per 12 min. L. Lekavičius dar atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Trečiame kėlinyje „Fenerbahče“ vidurio puolėjui Janui Vesely kraują iš nosies paleido Nickas Calathesas, galva netyčia kliudęs čeko veidą. Vis dėlto kraujavimą pavyko sustabdyti, ir vėliau aukštaūgis tęsė rungtynes.

„Panathinaikos“: Nickas Calathesas 14 (7 rez. perd.), Mattas Lojeski ir Nikos Pappas – po 13, Deshaunas Thomasas 7.

„Fenerbahče“: Nikola Kaliničius 18, Joffrey Lauvergne 16, Janas Vesely 15 (7 atk. kam., 7 rez. perd.), Kostas Sloukas 9.

„Fenerbahče“ įsitvirtino pirmoje Eurolygos vietoje (10 pergalių/1 pralaimėjimas), o CSKA nusmuko į trečią poziciją, praleisdamas Madrido „Real“ (abu – 9/2).

„Panathinaikos“ (5/6) nesėkmė leido į geriausių aštuntuką palypėti tokį patį balansą turinčiam Kauno „Žalgiriui“, kuris dabar užima aštuntą vietą.

„Baskonia“ (4/7) žengia 12-a.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)