„Vytauto“ strategas atskleidė, kad komandoje yra daug asmeniškumų, o žaidėjai priekaištauja vieni kitiems. Be to, treneris pripažino, kad klube yra ne vienas išsišokėlis, o išsišokimai dažniausiai nukreipti prieš jaunuosius LiAngelo ir LaMelo Ballus, kuriuos bendraklubiai rungtynių metu netgi ragina sodinti ant suolo.

„Reikia susitelkti dėl paskutinio mėnesio. Esame komanda, galinti žaisti su visais. Reikia tik visiems pagalvoti apie save. Ir man, ir žaidėjams. Gal grįžę iš Londono padarysime vakarienę ir pasišnekėsime. Dabar komandoje turime per daug asmeniškumų ir priekaištavimų vieni kitiems. To neturi būti, jei per 10 dienų tai pataisysime, balandį mes tikrai žaisime gerą krepšinį.

Gelo šiandien buvo sunki diena. Prieš „Lietkabelio“ aukštus žmones jam buvo sudėtinga. Jis žaidė ir jam nesisekė. Jis padarė 5 klaidas, bet negalima kaltinti žmogaus. Matomiausios klaidos tokios, kai jis stovėjo. Jei jis pridėtų 20-30 proc. supratimo gynyboje, jis tikrai gali žaisti, bent Europoje tai tikrai.

Dirbti labai sunku. Žaidėjai prašo keisti LiAngelo. Kažkur jie būna teisūs, bet pas mus klaidų daro ne vienas. Tačiau kai klaidas daro lietuviai, bendraklubiai tai praryja. Šiandien pasakiau savo auklėtiniams: baikit, gana. Praėjo trys mėnesiai, nu baikit. Aš jį pakeisiu, bet ateikit, padėkit, palaikykit. Gelo yra mūsų komandos narys.

Kai įleidau Melo, jis gerai sužaidė. Praėjusiose rungtynėse su „Nevėžiu“ išleisdamas jį į aikštelę tikrai suklydau, o tuomet įvyko vienas iš pagrindinių rungtynių lūžių. Šiandien paklausiau, ar jis pasiruošęs. Jis išėjo. Jo problema yra gynyba. Puolimas įdomus, vienas prieš vieną jis gali apžaisti beveik visus. Jam reikia laiko.

Reikia tą Melo pasiimti vieną. Ar Melo ar Gelo. Su komanda jie turi dirbti kaip kumštis. Tėvas LaVaras jiems duoda pamokymų, bet aš labai daug jiems nuolaidžiauju. Ypač Melo, nes jam 16 metų. Kai tu visą mėnesį nuolaidžiavai, dabar su juo sunku“, – atviravo V. Šeškus.

Tuo metu „Lietkabelio“ strategas Ramūnas Butautas trumpai kalbėjo apie rungtynes, o daugiau pasakojo apie Žygimantą Skučą, kuris buvo apkaltintas nešvariu žaidimu ankstesniame mače prieš Kauno „Žalgirį“. Savo auklėtinį gynęs strategas pripažino, kad neteisingi kaltinimai 26-erių puolėją slegia.

„Turėjome iniciatyvą ir kontroliavome rungtynių eigą. Prienų klubo krepšininkai šaunuoliai, nes kovėsi iki pabaigos. O mums pavyko solidžiai užbaigti rungtynes. Šiandien žaidėjus pagyriau už tai, kad jie laikėsi disciplinos ir užbaigė rungtynes taip, kaip priklauso.

Ž. Skučo klausimas jau išspręstas ir nemanau, kad verta prie jo grįžti. Jau rungtynių su „Žalgiriu“ metu žinojau, kad ta pražanga nebuvo tyčinė. Žaidėjas prarado kamuolį ir stengėsi jį atsikovoti. A. White'as išbėgo jam iš nugaros ir jis jo net nepamatė. Ž. Skučas yra kovotojas, kovojantis nuo pirmos iki paskutinės minutės, to iš jo neatimsi.

Vyriausiajam treneriui yra nesolidu kalbėti apie tokius epizodus. Aš geriau kalbėsiu apie žaidimo niuansus, o ne apie teisėjavimą, kitų žmonių interviu. Aš noriu išlikti solidžiu.

Ž. Skučas yra jaunas žmogus, kuris neteisingai apkaltintas ir pasmerktas. Tas šleifas po tų rungtynių dar ilgai tempsis. Dabar jam reikia laiko, kad susitvarkytų su savo emocijomis ir eitų į priekį. Jo nervingumas atsispindėjo ir šiandien. Tai žmogų slegia ir tai natūralu. Veteranui būtų nemalonu, o jaunam žmogui dar labiau nelengva“, – kalbėjo R. Butautas.

Visa spaudos konferencija:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)