LKL čempionų titulą su Kauno „Žalgiriu“ iškovojęs Š. Jasikevičius iš karto neatskleidė savo planų ir prašė dviejų ar trijų dienų sprendimui priimti.

Remiantis tinklalapiu „BasketNews.lt“, „Žalgirio“ vedliui buvo siūloma Toronto „Raptors“ vyriausiojo stratego asistento pozicija, tačiau Š. Jasikevičius nusprendė dar bent metams likti prie Kauno ekipos vairo.

Primename, kad Toronto ekipa vyriausiuoju treneriu paskyrė Nicką Nurse’ą, o šis savo dešinėje norėjo matyti būtent lietuvį Š. Jasikevičių.

***

Susidomėjimo ne tik iš Tel Avivo „Maccabi“, „Barcelonos“, Maskvos CKSA, bet ir NBA klubo Toronto „Raptors“ sulaukęs strategas puikiai suprato, kad Kauno komanda ir jos sirgaliai išskėstomis rankomis laukia jo liekant Laikinojoje sostinėje.

Kauno miesto garbės piliečio vardą gavęs Š. Jasikevičius trečius metus iš eilės kaip treneris laimėjo Lietuvos čempiono titulą, o jubiliejinio 25-ojo „Betsafe–LKL“ sezono apdovanojimuose buvo paskelbtas metų strategu.

Vietiniame fronte žalgiriečiai serijoje iki keturių pergalių 4:1 nugalėjo Vilniaus „Lietuvos rytą“, laimėjo LKL aukso žiedus bei iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę.

Didžiausios šlovės jis sulaukė Eurolygoje, kur su krepšinio specialistų nuvertinta komanda reguliariajame sezone iškovojo 18 pergalių (12 pralaimėjimų), pateko į atkrintamąsias varžybas, ketvirtfinalyje susidorojo su tituluotu Pirėjo „Olympiakos“ klubu, o finaliniame ketverte įveikę Maskvos CSKA užėmė trečią vietą. Ne vienas krepšinio ekspertas teigė, kad realiausias kandidatas į Eurolygos metų trenerio vardą yra Šaras.

Š. Jasikevičius LKL apdovanojimų ceremonijoje negailėjo komplimentų savo auklėtiniams, kurie nors ir nedemonstravo tokio žaidimo kaip Eurolygoje, sugebėjo iškovoti titulą.

„Šis sezonas komandai yra istorinis. Ne tik pasiekėme rezultatų, bet ir patikome žmonėms. Reprezentavome mažą komandą, galėjome kabintis net į Eurolygos titulą. Manau, kad „Žalgirio“ fanai tikrai gali didžiuotis šia komanda.

Aš netreniruoju komandos, kuri gali visus permušti pinigais. Jei visus išpirks, rinksime naują ekipą. Mes pasiruošę įvairioms situacijoms. „Žalgiris“ dabar yra kitoks, tai yra elitinis Europos klubas.

Ne viskas skaičiuojant elitą susideda į pinigus, susideda fanai, miestas, organizacija, valstybė, kuri eina iš proto dėl krepšinio. Nesakau, kad kiekvienais metais „Žalgiris“ eis iki finalo ketverto Eurolygoje, bet tam yra galimybės“, – sakė Š. Jasikevičius.

„Gidranity“ pseudonimu „Youtube“ tinkle prisistatantis Giedrius Šiškovas sukūrė emocingą vaizdo klipą, skirtą Š. Jasikevičiui ir raginantį jį pasilikti Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (411)