Pasirengimo metu Lietuvos čempionai pralaimėjo visus penkis mačus, ir nors Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną pradėjo trimis pergalėmis, visos jos buvo viena už kitą sunkesnės.

Bet M. Schilleris teigia nejaučiantis didesnio spaudimo nei įprastai.

39-erių austras tvirtina ir nesitikėjęs, jog septynis žaidėjus pakeitusi komanda įsibėgės didesniu pagreičiu.

„Man tai – procesas. Turime visiškai naują komandą, kurioje dalis krepšininkų anksčiau niekada nežaidė Eurolygoje ar net apskritai Europoje. Praėjusiose rungtynėse su Panevėžio „Lietkabeliu“ aš jau mačiau aiškų progresą, ypač gynyboje. Yra taisytinų dalykų, bet, kaip minėjau, tai procesas“, – kalbėjo M. Schilleris.

Vis dėlto jis ir pats sutinka, kad šį procesą užbaigti reikėtų kuo greičiau.

Pirmosios „Žalgirio“ rungtynės su ASVEL penktadienį prasidės 21 val. Lietuvos laiku. Dėl traumos jas bus priverstas praleisti vienintelis komandos kapitonas Paulius Jankūnas.

– Minėjote ASVEL atletiškumą, o ar jo nepasigendate savo komandoje – sutinkate, kad per vasarą „Žalgiris“ šioje srityje nukentėjo?Delfi paklausė M. Schillerio

– Nesu tikras. Kai kur atletiškumo net pridėjome, kai kur iš tiesų praradome. Jeigu svertume viską bendrai, galbūt šiek tiek jo netekome.

Kai kuriose konkrečiose pozicijose atletiškumo trūksta. Bet ne visose – manau, vidurio puolėjo pozicija mūsų komandoje yra gerai subalansuota. Gal neturime milžiniško ūgio, užtat raumenų – pakankamai. Žinoma, kai kuriose aikštės vietose ASVEL atletiškumu mus pranoks – taip buvo ir praėjusiame sezone.

ASVEL sudėtis gana panaši į pernykštę. Komanda vėl bus labai atletiška – kaip visada. Jie atkovoja kamuolį ir leidžiasi bėgti, taigi, svarbu laiku grįžti prie savojo krepšio. ASVEL taip pat ypatingai aukšta komanda, svarbu kontroliuoti kovą dėl atšokusių kamuolių savo baudos aikštelėje. Varžovai turi išties įdomių žaidėjų, todėl laukia daug intriguojančių mikrodvikovų.

– Kalbėjote apie procesą. Kada komanda turėtų įgauti optimalią sportinę formą?

– Kuo greičiau, tuo geriau. Žinote, kad Eurolygoje svarbios kiekvienos rungtynės, čia negali palaukti iki vasario ar kovo – kaip LKL, kur geriausią formą norisi pasiekti sezono pabaigoje.

– Kaip vertinate Emmanuelio Mudiay įsiliejimą į komandą ir lyderystę užimant pagrindinio įžaidėjo poziciją?

– Jis gerai prisitaikė prie komandos draugų, naujos kultūros ir aplinkos. Bet aikštėje jo dar laukia daug darbo. Žinojome nuo pat pradžių, kad taip bus. Pasikartosiu: tai – procesas.

– Prancūzijos čempionatas dar neprasidėjo – ar tai gali būti palanku „Žalgiriui“?

– Tikiuosi. Mes koviniu režimu jau sužaidėme trejas rungtynes, o jie – nė vienerių. Viliuosi, tai bus šioks toks pranašumas.

– Koks jūsų didžiausias noras prieš tarptautinio sezono startą?

– Nuvilsiu – negeidžiu nieko įsimintino. Tik noriu, kad treniruotė rytoj praeitų sklandžiai, į tai ir koncentruojuosi. O po to – pirmosios rungtynės. Toks jau yra mūsų požiūris į kiekvieną mačą, kiekvieną treniruotę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)