Ilgą laiką atkrintamųjų varžybų tempą demonstravę kauniečiai likus keturiems turams iki reguliaraus sezono finišo – jau priremti prie sienos. „Žalgiris“ pralaimėjo 4 iš 5 pastarųjų mačų ir penkiskart paeiliui suklupo žaisdamas svečiuose.

„Žalgirio“ gynybą rungtynių pradžioje griovusio Nando De Colo pastangomis turkai jau pirmame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą. Ir nors vėliau prancūzas pasitraukė į antrą planą, estafetę perėmė Janas Vesely.

9 iš 10 dvitaškių pataikęs čekas smaginosi ir dėjimais, ir metimais iš vidutinio nuotolio, o žalgiriečiai puolime atrodė visiškai išsikvėpę.

Po pertraukos šeimininkai jau triuškino kauniečius 30 taškų skirtumu, ir Igoris Kokoškovas galėjo ramiai leisti pasireikšti atsarginiams.

Etatinis „Žalgirio“ lyderis Marius Grigonis pataikė iš maždaug 8 metrų, bet vėliau prametė kitus penkis tritaškius ir savo 10 taškų surinko tik mačo pabaigoje, kai jo baigtis jau nebekėlė abejonių.

Tiesa, gynėjas stengėsi kurti progas kitiems ir atliko pusę visos komandos rezultatyvių perdavimų – 8.

Panašiai pavėlavęs įsibėgėjo Thomasas Walkupas (11 tšk.), o rezultatyviausiai žaidė atskirais epizodais iniciatyvos nepabijodavęs imtis Lukas Lekavičius (12 tšk.).

„Fenerbahče“ kur kas tiksliau atakavo iš visų nuotolių, negana to, svečiai smarkiai pralaimėjo kovą „po lenta“ (22:38). Pagal bendrą komandos naudingumo balų sumą Stambulo ekipa pranoko oponentus daugiau nei dvigubai (116:53).

„Žalgiriui“ ketvirtadienį nepadėjo traumuoti Artūras Milaknis ir Patricio Garino.

Tuo metu dubenį susitrenkęs Joffrey Lauvergne'as grįžo į rikiuotę ir starto penketą. Tiesa, vidurio puolėjas žaidė tik 14 min. ir tenkinosi 6 taškais bei vos 2 atkovotais kamuoliais.

„Fenerbahče“ vertėsi be susižeidusio Edgaro Ulanovo, Bobby Dixono ir Meliho Mahmutoglu.

„Fenerbahče“: Janas Vesely 21 (9/10 dvit., 10 atk. kam., 5 rez. perd., 32 n. b.), Nando De Colo 16 (3/4 trit., 6 rez. perd.), Dyshawnas Pierre'as 12, Marko Guduričius 9, Tarikas Biberovičius ir Lorenzo Brownas – po 8, Danilo Barthelis 6, Kyle'as O'Quinnas ir Ahmetas Duverioglu – po 2;

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 12, Thomasas Walkupas 11, Marius Grigonis 10 (1/6 trit., 8 rez. perd.), Rokas Jokubaitis 8, Joffrey Lauvergne'as 6, Nigelis Hayesas 5, Augustine'as Rubitas 4, Paulius Jankūnas 3 (7 atk. kam.), Martinas Gebenas 2.

"Fenerbahče" - "Žalgiris" rungtynių statistika

Kauniečiai prieš savaitę Stambule neturėjo jokių argumentų prieš „Anadolu Efes“ ir pralaimėjo 62:89.

Panašiai klostėsi ir pirmasis tarpusavio mačas su „Fenerbahče“ praėjusį gruodį Kaune – tik jau Lietuvos čempionų naudai.

Klubo rezultatyvių perdavimų rekordu (31) pažymėta pergalė 99:62 buvo didžiausia „Žalgiriui“ tarpusavio susitikimų istorijoje, per kurią „Fenerbahče“ laimėjo 17 sykių, kauniečiai – 11.

Vis dėlto po slogaus pasimatymo Kaune Igorio Kokoškovo auklėtiniai pakilo iš pelenų ir per kitus 15 turų susižėrė jau 13 pergalių.

Sekmadienį M. Schillerio auklėtiniai išvykoje gins Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lyderių poziciją mače su artimiausiu persekiotoju Vilniaus „Rytu“, o po savaitės Nemuno saloje priims Tel Avivo „Maccabi“. Savo ruožtu, „Fenerbahče“ aplankys Pirėjo „Olympiakos“ tvirtovę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (648)