Šios rungtynės Graikijoje pirmą kartą buvo nukeltos dėl koronaviruso atvejų „Panathinaikos“ komandoje, o antrąsyk – dėl sunkių oro sąlygų Atėnuose.

Nuo pat dvikovos pradžios Lietuvos čempionai pavaišino varžovus spurtu 7:0, o netrukus padidino skirtumą iki dviženklio – 15:5. Karolio Lukošiūno ir Artūro Milaknio taiklūs tritaškiai leido pasiųsti varžovus į nokdauną dar pirmajame kėlinyje, kurį „Žalgiris“ laimėjo net 29:10.

Nepaisant aikštės šeimininkų bandymo spurtuoti svečiai sugebėjo išsaugoti iniciatyvą savo rankose, o po didžiosios pertraukos komandas skyrė net 23 taškai (63:40).

Nemanjos Nedovičiaus vedama „Panathinaikos“ ekipa dar mėgino atkurti intrigą ir paskutiniame kėlinyje sumažino skirtumą iki 14 taškų, tačiau žalgiriečiai pergalės iš rankų nebepaleido.

Įspūdingas rungtynes sužaidė Edgaras Ulanovas, pakartojęs savo rezultatyvumo rekordą Eurolygoje ir sužaidęs naudingiausias savo rungtynes šį sezoną. Jis per 29 min. pelnė 22 taškus (7/9 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 4 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 6 pražangas ir surinko 29 naudingumo balus.

Edgaras Ulanovas prieš "Panathinaikos". Statistika.

Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 22 (29 naud.b.), Joffrey Lauvergne'as 17 (12 atk.k. – iš jų 8 puolime), Artūras Milaknis 16, Tuleris Cavanaugh 15 (9 atk.k.), Lukas Lekavičius 8, Joshas Nebo ir Karolis Lukošiūnas po 6, Janis Strelniekas 4, Nielsas Giffey 2, Paulius Jankūnas 0.

Panathinaikos“: Nemanja Nedovičius 23, Howardas Sant-Roosas 16, Georgios papagiannis 11, Darylas Maconas9, Jeremy Evansas 8, Vasilis Kavvadas 7.

"Panathinaikos" - "Žalgiris". Rungtynių statistika.

Kauno „Žalgiris“ pastaruoju metu demonstruoja itin gerą sportinę formą – iki antradienio Eurolygoje laimėjo prieš „Monaco“ (83:82) ir Madrido „Real“ (68:47), o vietiniame fronte be didesnio vargo apgynė Karaliaus Mindaugo taurės nugalėtojų titulą.

Šią savaitę J. Zdovco auklėtinių, kurie viliasi šį sezoną nelikti paskutiniais, laukia dar vienas iššūkis Eurolygoje – ketvirtadienį Berlyne žais su vietos ALBA.

Kitą savaitę, kovo 11-ą dieną, į Kauną žaisti Eurolygos rungtynių atvyks ir buvęs Lietuvos čempionų strategas Šarūnas Jasikevičius su savo treniruojama „Barcelona“. Katalonų klubas šiuo metu yra turnyro lentelės viršūnėje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)