„Anadolu Efes“ ekipą treniruojantis emocingasis E. Atamanas po 79:93 žalgiriečiams pralaimėtų rungtynių pirštu baksnojo į antrojo mačo ketvirčio statistiką.

13:27 – tokiu skirtumu „Anadolu Efes“ varžovams nusileido šiame kėlinyje, kuriame 52-ejų turkas ir įžvelgė susitikimo lūžį. Anot jo, dėl to kalti be energijos į aikštelę žengę atsarginiai krepšininkai.

„Akivaizdu, mes šį vakarą pralaimėjome antrame ketvirtyje. Kai mūsų krepšininkai nuo atsarginių suolelio žengė ant parketo, prapuolė mūsų jėga ir intensyvus darbas gynyboje. Reikia pripažinti, kad šiame ketvirtyje „Žalgiris“ sužaidė labai gerai – nuolat rinko taškus, kūrėsi progas, o mes praradome koncentraciją“, – po mačo dėstė pirmą pralaimėjimą šio sezono Eurolygoje patyręs E. Atamanas.

Paskutiniame, kėlinyje, įsismaginus Krunoslavui Simonui ir žalgiriečiams sumažinus apsukas, „Anadolu Efes“ kiek priartėjo, tačiau spurtas buvo pernelyg vėlyvas.

„Pabandėme „grįžti“ į rungtynes, bet, žinoma, tai padaryti nebuvo lengva, kai atsilieki 23-24 taškais. Juk tai yra Eurolyga. Tu negali laimėti, jei neturi reikiamos koncentracijos aukšto lygio rungtynėse.Sveikinu „Žalgirį“, jie šį vakarą žaidė labai gerą krepšinį“, – kepurę prieš Šarūno Jasikevičiaus kariauną nusiėmė E. Atamanas.

Į Lietuvą „Žalgirio“ kolektyvas sugrįžta šiandien (ketvirtadienį) po pietų. Netgi anksčiau už Kauno klubą į mūsų šalį atskrenda būsimi žalgiriečių varžovai – Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkai, su kuriais susiremti teks penktadienio vakarą.

Į Lietuvą Eurolygos vicečempionai atkeliauja taip pat iš didžiausio Turkijos miesto, kur trečiadienio vakarą 93:85 nugalėjo Maskvos srities „Chimki“.

Dabar mes keliaujame į Kauną ir nėra abejonių, kad ten mūsų laukia dar vienas Eurolygos sunkiasvoris.
Željko Obradovičius

Tolimų metimų salvėmis paženklintose rungtynėse „Chimki“ metė net 34 tritaškius, iš kurių pataikė 15 (44,1 proc.). Tai būtų puikus rezultatas, tačiau „Fenerbahče“ Rusijos vicečempionus pribloškė tuo pačiu ginklu ir atakuodama rečiau, bet kur kas efektyviau.

Stambulo ekipos krepšininkai realizavo 11 iš 18 (61,1 proc.) tritaškių metimų, dvitaškius šeimininkai taip pat metė labai efektyviai (23/33, 69,7 proc.).

„Chimki“ į priekį tempė 25 taškus pelnęs Aleksejus Švedas, tačiau „Fenerbahče“ į tai atsakė rezultatyviu visos grupės žaidėjų žaidimu – po dviženklį taškų skaičių Stambule pelnė net 6 turkų ekipos krepšininkai: Nicolo Melli, Luigi Datome, Muhammedas Ali, Kostas Sloukas, Nikola Kaliničius ir Janas Vesely.

Vidutiniškai per dvejas rungtynes „Fenerbahče“ Eurolygoje šį sezoną pelno po 95 taškus, rezultatyvumu būsimus „Žalgirio“ varžovus pranoksta tik Madrido „Real“ ekipa, vidutiniškai pelnanti po 100 taškų.

Ž. Obradovičius po antros pergalės iš eilės buvo itin patenkintas savo auklėtinių pasirodymu ir pyktelėjo tik dėl duobelės trečiajame ketvirtyje.

„Išskyrus trečiąjį ketvirtį, viskas buvo gerai. Mes žaidėme kokybišką krepšinį prieš puikią komandą. Dar prieš rungtynes aš sakiau, kad jie keisis gynyboje – jie ir keitėsi.

Žinojome, kad jie vėl atakuos iš toli – per ankstesnes rungtynes jie vidutiniškai atlikdavo po 34 tritaškius metimus. Tą jie ir darė. Klausimas buvo tik vienas – kaip tai sustabdyti. Kartais gynyboje žaidėme labai gerai, kartais jie pataikydavo labai sudėtingus metimus. Ties perimetro gynyba yra kur tobulėti“, – pažymėjo Ž. Obradovičius.

Prieš skrydį į Kauną Eurolygos legenda nepagailėjo gražaus epiteto „Žalgiriui“, su kuriuo kovėsi praėjusio sezono turnyro pusfinalyje.

„Pasiekėme labai svarbią ir sunkią pergalę prieš „Chimki“. Dėkoju savo žaidėjams už atliktą darbą. Dabar mes keliaujame į Kauną ir nėra abejonių, kad ten mūsų laukia dar vienas Eurolygos sunkiasvoris“, – pažymėjo 58-erių Ž. Obradovičius.

Penktadienio vakarą „Žalgirio“ ir „Fenerbahče“ rungtynės prasidės kiek netradiciniu laiku – 20.45 val. Eurolyga šias rungtynes yra paskelbusi turnyro savaitės maču.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)