„Neįtikėtina atmosfera Kauno arenoje ir šou prieš rungtynes. Matyt mano žaidėjams tai patiko, nes sužaidėme geriausias išvykos rungtynes šiame sezone“, – šyptelėjo turkas.

Šarūnas Jasikevičius po rungtynių atkreipė dėmesį į faktą, kad net triuškinančiai laimėjusi „Anadolu Efes“ atsiliko nuo sau įprasto taškų vidurkio, ir dėl to pernelyg nepeikė savo auklėtinių gynybos.

Jo tiesioginis oponentas turėjo kitokį paaiškinimą. E. Atamanas tvirtino, kad viena efektyviausiai puolančių Eurolygos komandų sąmoningai ribojo atakų skaičių.

„Mūsų strategija buvo paremta siekiu kontroliuoti puolimą nesuteikiant „Žalgiriui“ progų kontratakuoti, nes kauniečiai namuose mėgsta tai daryti. Žaidėme kitokį krepšinį nei įprasta, patys surengėme gal tik vieną greitą ataką. Bandėme įveikti oponentus poziciniu žaidimu, daugiau dėmesio kreipėme į kovą dėl atšokusių kamuolių. Be to, šįkart labiau rėmiausi gynybinio plano žaidėjais, ir tai buvo raktai į pergalę. Gindamiesi buvome agresyvesni, varžovams žaidžiant du prieš du spaudėme Nate'ą Woltersą ir Marių Grigonį, nors to paprastai nedarome.

Mano žaidėjai pasirodė kone idealiai, o „Žalgirio“ moralė smuko – jie daug prametė, daug klydo. Nemaniau, kad bus lengvos rungtynės, bet žaidėme tiesiog nuostabiai“, – dėstė „Anadolu Efes“ strategas.

Jis pažymėjo, jog korekcijas atliko įvertinęs pirmųjų tarpusavio rungtynių pamokas.

„Stambule bandėme žaisti greitai, bet supratau, kad taip mes tik darome paslaugą „Žalgiriui“. Nenoriu girtis, šįkart rezultatas geresnis, nes mūsų krepšininkai rungtyniavo geriau už varžovus, aišku, ir pasirinkta taktika pasiteisino. O „Žalgiriui“ dar trūko svarbių žaidėjų, kurie atliko didelį vaidmenį Stambule, ir tai mums taip pat buvo didelis pranašumas“, – apibendrino E. Atamanas.

„Žalgiris“ antradienį vertėsi be traumuotų Leo Westermanno ir Antano Kavaliausko, tik 16 minučių žaidė savo sveikatos problemų niekaip neišsprendžiantis Paulius Jankūnas.

Pirmą Eurolygos krikštą patyrė Lukas Uleckas – 19-metis gynėjas ant parketo praleido 5 min. ir pelnė 2 taškus.

Primename, kad pirmą komandų tarpusavio dvikovą Stambule spalį žalgiriečiai laimėjo 93:79.

Ketvirtadienį „Žalgirio“ laukia mūšis su kita Turkijos ekipa – Eurolygos lydere Stambulo „Fenerbahče“ (15/2). Šiame mače debiutuoti turėtų kauniečių naujokas – puolėjas iš JAV Deonas Thompsonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)