Kazio Maksvyčio auklėtiniai ketvirtadienio vakarą namuose nenusvilo prieš Vilerbano ASVEL (8-20) ekipą ir, pasiėmę antrą pergalę per savaitę prieš turnyro autsaiderius, vėl šoktelėjo į aštuonetą.

Pirmosiomis minutėmis Nando de Colo ir kompanijos iš Liono priemiesčio nesulaikę žalgiriečiai atsiliko 5:14, o komandos kapitonas Edgaras Ulanovas turėjo prisėsti ant atsarginių kėdžių dėl greitai susirinktų poros pražangų.

Tačiau būtent nuo vadinamojo suolelio pakilę Isaiah Tayloras ir Ignas Brazdeikis tapo tais veikėjais, kurie leido „Žalgiriui“ spurtuoti 42:23 ir dar iki didžiosios pertraukos tapti padėties šeimininkais – 47:37. Isaiah jau per pirmus du kėlinius su 15 taškų pagerino savo kol kas dar labai trumpos karjeros Eurolygoje rekordą, o tuštoką vakarą Berlyne pamiršęs Iggy pridėjo 12 taškų.

Trečiame kėlinyje žaliai-balti atitrūko dar labiau (57:40) ir nebeleido Prancūzijos atstovams pagalvoti apie nieka kita, kaip tik septintą iš eilės ir dvidešimtą apskritai pralaimėjimą – 85:67.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo I. Brazdeikis, atseikėjęs 19 taškų (3/7 dvitaškiai, 3/7 tritaškiai, 4/6 baudos). I. Tayloras taip ir liko su 15, o Achille Polonara pasižymėjo 11 taškų.

„Įvykdėme rungtynių planą, žaidėme energingai, gynėmės labai gerai. Naudojomės progomis bėgti į greitą puolimą, kai tokių turėjome. Tai mums atvėrė daug galimybių. Mūsų komandinės pastangos buvo solidžios ir galiausiai atlikome savo darbą“, – kalbėjo Iggy.

„Tiek aš, tiek Isaiah į aikštę išėjome nusiteikę agresyviai. Kai tik pastebėdavome tinkamas mikrodvikovas ar savo pranašumą prieš varžovus, tuo naudodavomės. Nepavadinčiau rungtynių Berlyne prastomis asmeniškai, o šiandien tiesiog bandžiau žaisti savo žaidimą ir pasitikėti tuo, ką darau.

Man patinka atakuoti aukštaūgius. Nors Youssoupha Fallas yra tikrai talentingas gynyboje, ypač blokuojant metimus, stengiausi prieš jį pasinaudoti savo greičiu ir kūnu. Manau, tai veikė“, – džiaugėsi vieną geriausių asmeninių pasirodymų šį sezoną surengęs I. Brazdeikis.

Nepaisant per kelias dienas iškovotų dviejų pergalių, jis „Žalgirio“ šansų netikėtai prasibrauti į atkrintamąsias varžybas vertinti nenorėjo.

„Nenoriu nieko vertinti, nes mums reikia koncentruotis į kiekvienas artimiausias rungtynes. Nėra nieko garantuoto, tiesiog turime padaryti viską, kad būtume geriausioje įmanomoje pozicijoje“, – teigė Iggy.

Paklaustas, ar po dvigubos Eurolygos savaitės komandai užteks jėgų ir noro sekmadienį prieš Vilniaus „Rytą“, I. Brazdeikis abejonių nepaliko.

„Be abejo, turime būti agresyvūs ir pasiruošę viskam. Po pralaimėjimo Vilniuje tikrai skaudėjo. Dabar panaudosime jį kaip papildomą motyvaciją“, – patikino jis.

Kitą ketvirtadienį kauniečiai Nemuno saloje priims dabartinį turnyro lyderį Pirėjo „Olympiakos“ klubą, prieš kurį pirmame rate neatsilaikė 80:90.

Iš viso iki Eurolygos reguliariojo sezono pabaigos „Žalgirio“ vyrams dar liko šeši mačai, iš kurių net keturi – namų tvirtovėje (su OLY, „Monaco“, Valensijos „Basket“ bei Tel Avivo „Maccabi)“ ir tik du – svetimoje teritorijoje (su Stambulo „Fenerbahče“ bei Miuncheno „Bayern“).

Tuo metu LKL fronte šį sekmadienį žalgiriečių laukia principinė dvikova su šalies čempionu „Rytu“, kuriam šį sezoną kartą, tiesa, sostinėje, jau nusileido 85:89.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)