Kaip dar prieš tris savaites skelbė Delfi, 44-erių specialistui talkins 2010-2012 metais pats rinktinei vadovavęs 51-erių Kęstutis Kemzūra ir 37-erių Vilniaus „Ryto“ vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas.

Skauto funkcijas atliks 43-ejų Tomas Rinkevičius, praeityje dirbęs K. Maksvyčio asistentu Klaipėdos „Neptūne“. Fizinio rengimo treneriu paskirtas K. Maksvyčiui taip pat jau gerai pažįstamas Deividas Rinkevičius – specialistai kartu dirbo tiek šalies jaunimo rinktinėse, tiek Permės „Parma“ (Rusija) klube.

Taip pat pristatytas ir rinktinės vadovas – juo tapo Seulo olimpinis čempionas ir Barselonos žaidynių prizininkas Valdemaras Chomičius, anksčiau pats darbavęsis nacionalinės komandos trenerių štabe.

„Labai džiugu po tiek metų grįžti į rinktinę ir būti apsuptam žmonių, kuriuos gerai pažįstu. Kaip vadovas, būsiu šalia komandos, per daug nesikišiu, bet rūpinsiuos, kad jai sektųsi. O kai bus tikrai sunku, žaidėjams ir treneriams bus į ką atsiremti, jie visada turės palaikymą. Mano funkcijos – treniruočių grafikai, stovyklos, bendravimas su kitomis komandomis, viso darbo organizavimas“, – sakė 62-ejų buvęs tituluotas krepšininkas.

„Labai džiaugiuosi, kad formuojant štabą pavyko planas „A“, griebtis „B“ ir „C“ nebereikėjo. K. Kemzūra bus pirmas žmogus, kurio klausiu patarimo. G. Žibėną pažįstu nuo „Tornado“ mokyklos laikų, jis praėjo panašų kelią kaip aš, žinau jo fanatizmą. T. Rinkevičius – ilgametis bendramintis, sėkmingai dirbome „Neptūne“, vienas kitą suprantame iš pusės žodžio.

Džiaugiuosi stipriu štabu, kadangi mėgstu dalintis atsakomybėmis. Tikiuosi, surinkome ne tik profesionalų, bet ir darnų kolektyvą. Kol kas jame didžiausias krūvis teks Kęstui ir Tomui, kadangi šiuo metu jie turi daugiau laiko, pradės ruošti namų darbus atrankos „langams“. O vasaromis, kai vyks didieji čempionatai, galėsime dar šiek tiek pasistiprinti, priimti papildomų žmonių – jei matysime, kad tai reikalinga“, – komentavo K. Maksvytis.

Beje, tik paskirtas rinktinės vairininku jis teigė norintis asistento, jau dirbusio per klubų sezono metu vykstančius atrankos varžybų „langus“.

Antradienį K. Maksvytis patikslino, jog tuomet omenyje turėjo K. Kemzūrą – nors iš tiesų pastarasis tokio patirties bagažo neturi.

„Buvau giliai įsitikinęs, kad Kęstas dirbo „languose“ su Austrijos rinktine, pasirodė, kad apsirikau“, – šyptelėjo K. Maksvytis.

K. Kemzūra 2016-2017 metais Austrijos rinktinei vadovavo tiek Europos, tiek pasaulio čempionato atrankoje, tačiau abiem atvejais – dar neprasidėjus klubų sezonui.

2017-aisiais jis galiausiai buvo priverstas atsisveikinti su Austrijos komanda būtent dėl to, jog į „langus“ lietuvio neišleido tuometis jo klubas Stambulo „Daruššafaka“ (Turkija).

Primename, kad nacionalinėje ekipoje K. Maksvytis rugsėjį pakeitė Darių Maskoliūną, kuris pasitraukė iš pareigų po nesėkmingai pasibaigusio olimpinės atrankos turnyro. Kartu su juo rinktinę paliko Tomas Masiulis ir Benas Matkevičius.

Naujasis štabas debiutuos kitą mėnesį pasaulio čempionato atrankos varžybose. Lapkričio 26 d. lietuviai susitiks su bulgarais, o 29 d. – su čekais. F grupėje taip pat žais Bosnija ir Hercegovina.

Po metų Lietuvos rinktinė kausis ir Europos čempionate, kurį pradės B grupėje su tais pačiais bosniais, šeimininkais vokiečiais, vengrais, slovėnais ir prancūzais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)