Vėlyva akistata – kauniečiams į naudą?

Dar niekada amžinų varžovų tiesioginės dvikovos laukiantiems Lietuvos krepšinio mėgėjams nebuvo tekę pasitelkti tiek kantrybės, kaip šį sezoną.

Įprastai pirmo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliaraus sezono rato rungtynės tarp „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rengiamos lapkritį arba gruodį, tačiau dėl „Siemens arenos“ užimtumo šventiniu laikotarpiu didysis Lietuvos krepšinio derbis buvo perkeltas po Naujųjų metų.

Panašu, kad tokia situacija palankesnė „Žalgirio“ atstovams: pastarosiomis savaitės vis labiau savo žaidimą atrandantys Lietuvos čempionai prieš gerą mėnesį dar tik kapstėsi iš duobės, kabindamiesi išlikimo Eurolygoje šiaudo.

„Sezono starte stabiliau žaidė „Lietuvos rytas“, o apie „Žalgirio“ sezono pradžią sunku net kalbėti, nes tai buvo tikra tragedija. Net darėsi baisoka dėl Lietuvos rinktinės kandidatų žaidimo. Jeigu taip būtų tęsiasi ir toliau, tai velnias žino... – pirmą Lietuvos grandų sezono dalį apžvelgė A. Sabonis. – Laimei, krepšininkai atsigavo, „Žalgiris“ įsisiūbavo ir pastaruoju metu taip pat demonstruoja pastovesnį žaidimą“.

Atspėti nugalėtoją – pernelyg sunku

Spėlioti apie būsimus įvykius „Siemens arenos“ aikštėje A. Sabonis nenori: LKF vadovas teigia niekada neprognozuojantis rungtynių rezultatų. Buvusio ilgamečio „Žalgirio“ vidurio puolėjo nuomone, abiejų komandų galimybės laimėti yra panašios.

„Kaip bus šeštadienį – negali žmogus nuspėti. Vilniečiai žais namuose, todėl gali turėti šiokį tokį pranašumą, nors kartais tai nė kiek nepadeda. Sakyčiau, kad komandų šansai lygūs – 50 prieš 50.

Kokie abiejų ekipų koziriai bus lemiami? Nenoriu lįsti į techninius niuansus. Man svarbu, kad būtų gražus žaidimas, intriga, o žaidėjai išvengtų traumų. Kaip kaunietis, turiu palaikyti „Žalgirį“, bet labiausiai noriu gražių rungtynių“, – kalbėjo A. Sabonis.

LKL turnyro lentelės lyderio poziciją šiuo metu užima „Lietuvos rytas“ (11 pergalių/1 pralaimėjimas), o nesėkmės dar nepatyręs, bet mažiau rungtynių sužaidęs „Žalgiris“ (8/0) žengia pagrindiniams konkurentams įkandin.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją