Olimpiadoje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė suklupo ketvirtfinalyje, o galutinėje komandų rikiuotėje užėmė 8 vietą.

„Praėję metai buvo neeiliniai – olimpiniai. Atrankos turnyras vyko Venesueloje. Kuriozinė situacija – olimpinės žaidynės Europoje, o atranka – Pietų Amerikoje. Bet kokiu atveju tikslas pasiektas ir iškovotas kelialapis į Londoną. Tačiau tai kainavo daug jėgų. Visi turi daug nuomonių – gerai, blogai krepšininkai pasirodė olimpiadoje. Visada iš vyrų rinktinės norima aukštos vietos, medalių. Tačiau viskas susiklostė taip, kaip matėme. Trūko traumuotų žaidėjų, traumą gavo kapitonas, todėl viso Lietuvos rinktinės pajėgumo nepamatėme. Šiais metais Europos čempionate matysime daug naujų veidų“, - savo kalboje teigė A. Sabonis.

LKF prezidentas džiaugėsi, kad pasauliniame reitinge Lietuva lenkia eilę stiprių ekipų.

„Reitinge niekas nepasikeitė, vyrai kaip buvo penkti taip ir liko. Tuo tarpu vaikinai – treti. Bendrame reitinge užimame aštuntą vietą. Pažiūrėjus, kas stovi už mūsų tai gražu, nes nemažai šalių turi labai pajėgias rinktines“, - teigė A. Sabonis.

LKF metinės ataskaitinės konferencijoje metu Garbės ženklu „Už nuopelnus Lietuvos krepšiniui“ apdovanotas LKL vadovas Šarūnas Kliokys ir Lietuvos studentų krepšinio lygos prezidentas Rimantas Cibauskas. Pirmojo laipsnio medalis įteiktas Lietuvos studentų krepšinio rėmimo fondo direktoriui Algimantui Vaišnorui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)