A.Sabonis neslepia, kad iš šių laikų krepšininkių, be geriausios nepriklausomos Lietuvos žaidėjos Jurgitos Štreimikytės, jis dar spėjo sužinoti tik Rimos Valentienės pavardę, kurią įsidėmėjo, kai ši buvo pripažinta geriausia praėjusių metų žaidėja. Bet tokia padėtis ilgai netruks - LKF prezidento darbotvarkėje jau ieškomas laikas, kai jis sės prie stalo su LMKL vadovais ir bandys aiškintis didžiausius moterų krepšinio rūpesčius.

- Prieš dvi savaites stebėjote Lietuvos moterų krepšinio lygos „Žvaigždžių dieną“ Molėtuose, šį savaitgalį - ir DNB LKF taurės finalo ketverto turnyrą. Ar likote patenkintas tuo, ką matėte?, – LMKL svetainė pasiteiravo LKF prezidento A. Sabonio.

- Rimti mačai vyko taurės turnyro dvikovose dėl pirmosios ir trečiosios vietų. „VIČI-Aistėms“ nebuvo lengva titulą apginti, o kovą dėl bronzos medalių laimėjusios „LKKA-Aistės“ nebuvo laikomos to mačo favoritėmis. Konkurencija yra gerai. O kai „Žvaigždžių dienoje“ Molėtuose krepšininkės viena po kitos taikliai mėtė į krepšį iš aikštės vidurio, tai išvis buvo gražu žiūrėti.

Mano manymu, labai teisinga įvairius turnyrus, „Žvaigždžių dienos“ šventes rengti mažesniuose miesteliuose, rajonuose, kur žmonės nėra išlepinti įvairių renginių, todėl noriai užpildo tribūnas. Tuo pačiu tai yra geras būdas populiarinti moterų krepšinį rajonuose.

- Ar jau spėjote susidaryti įspūdį apie Lietuvos moterų krepšinį?

- Kiek spėjau pamatyti, moterų krepšinio sistema veikia, tik viena bėda, kad jis nėra toks masiškas kaip vyrų. Mergaitės į krepšinio treniruotes nesiveržia taip noriai kaip berniukai. Bet bandysime kažką galvoti, ieškosime būdų, kaip būtų galima pritraukti daugiau mergaičių.

Buvome Šiauliuose, ten galvojama įkurti krepšinio akademiją, kuri būtų labiau orientuota į moterų krepšinį. Galbūt tai bus geras pavyzdys. Bet dar anksti apie visa tai kalbėti, nes kol kas daug ko nežinau, noriu labiau įsigilinti į dabartinę moterų krepšinio padėtį.

- Tad moterų krepšinio nepaliksite be dėmesio?

- Pasibaigus DNB LKF taurės moterų ir vyrų turnyrams, sėsime visi suinteresuoti tuo ir pasikalbėsime, kas ir kaip, ko trūksta, kas gerai. Aiškinsiuosi, kaip gyvena Lietuvos moterų krepšinio lyga, Lietuvos rinktinė, kitos komandos. Tada ir atsakymų daugiau bus.