Dabar geraširdis 45-erių metų žilaplaukis milžinas tiktai iš veido bruožų ir įspūdingo stoto primena tą krepšius dėjimais drebinusį „Real“ komandos taškų gaminimo automatą, kuris drauge su Arvydu Saboniu 1995-ais laimėjo Europos vyrų krepšinio Čempionų taurę, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Tuomet 206 cm ūgio, maždaug 110 kg svorio puolėjas siautėdavo aikštėje tarsi įsiutęs bulius. Dabar jis ramiai ir taikliai dabartinio „Real“ klubo mūšius analizuoja ir komentuoja per televiziją.

J. Arlauckas apkeliavo daug šalių, bet į Lietuvą jo maršrutai dar niekada nebuvo atvedę. Joe negalėtų susikalbėti lietuviškai, nes norminės tėvų kalbos nemoka visiškai. „Esu tikras, kad negaliu viešai sakyti žodžių, kuriuos kažkada išmokau iš Kurčio ir Sabo“, - „Lietuvos rytui“ sakė J. Arlauckas.

Buvęs krepšininkas prasitarė, kad beveik nieko nežino apie Lietuvos krepšinio lygą, tačiau atidžiai stebėjo protėvių komandos žaidimą praėjusių metų pasaulio pirmenybėse Turkijoje.

„Lietuvos rinktinė man paliko neišdildomą įspūdį. Turite daug talentingų žaidėjų. Mane sužavėjo puikus komandinis žaidimas. Dažnai stebiu lietuvių pasirodymus Eurolygoje”, – sakė J. Arlauckas.

Šiuo metu J. Arlauckas dirba „Real” klubo sporto analitiku televizijoje, treniruoja vidurinės mokyklos krepšinio komandą bei rengia krepšinio ir motyvavimo kursus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją