Rezultatyviausiai "Lietuvos ryto" gretose žaidė 25 taškus pelnęs Hollisas Price'as. Po 12 taškų surinko Marijonas Petravičius (13 atkovotų kamuolių) ir Matthew Nielsenas.

Nugalėtojams 19 taškų įmetė susitikimo pabaigoje čiurnos traumą patyręs įžaidėjas Andrew Nicholasas. 15 taškų pelnė Ermalas Kuqo, 12 - Kenny Gregory.

Atkaklios kovos pradžioje vilniečiai paleido varžovus į priekį ir leido jiems susikrauti dviženklį pranašumą, tačiau trečiajame ketvirtyje aikštės šeimininkai sugebėjo pasivyti Turkijos komandos krepšininkus ir persverti rezultatą. Vis dėlto ketvirtasis kėlinys priklausė "Efes Pilsen" žaidėjams, kurie ir iškovojo trečią pergalę penktose rungtynėse.

Šeštojo turo susitikimą vilniečiai po savaitės žais Malagoje (Ispanija), kur susitiks su vietos "Unicaja" klubu.

Rungtynės

Susitikimo pradžioje komandos daugiau dėmesio skyrė gynybai ir krepšininkams sunkiai sekėsi pelnyti taškus. Vis dėlto "Lietuvos ryto" žaidėjus mažiau kaustė startinis jaudulys ir po 6 minučių jie ėmė tolti nuo varžovų (8:2).

Europos čempionas su Rusijos rinktine Davidas Blattas sušaukė savo komandą pasitarimui, po kurio "Efes Pilsen" krepšininkai sugebėjo per minutę likviduoti skirtumą (8:8), o sėkmingiau sužaidę ketvirčio pabaigą pirmavo trimis taškais (13:10).

Antrojo ketvirčio pradžia ir toliau sėkmingesnė buvo Turkijos klubo žaidėjams - "Lietuvos rytas" 3 su puse minutės negalėjo pelnyti taškų ir svečiai pasiekė dviženklį pranašumą (20:10).

Šeimininkų taškų badą nutraukė M. Nielsenas, pelnęs 4 taškus iš eilės. Tačiau varžovai į kiekvieną australo sėkmingą ataką atsakė tuo pačiu. H. Price'as rinko 7 taškus iš eilės, bet ir tada itin taikliai atakavę "Efes Pilsen" krepšininkai išsaugojo 10-12 taškų pranašumą. Ir tik kėliniui artėjant prie pabaigos po M. Nielseno ir Martyno Gecevičiaus taiklų tritaškių "Lietuvos rytas" "nukirpo" skirtumą iki 4 taškų (29:33).

Po didžiosios petraukos sostinės krepšininkai atsigavo ir laimėję atkarpą 8:0 išsiveržė į priekį (37:33). Tačiau varžovų sutrikimas truko neilgai ir atkutę jie vėl pradėjo tiksliai atakuoti, o baigiantis ketvirčiui susigrąžino pranašumą (49:47).

Ketvirtajame kėlinyje 7 iš eilės Chucko Eidsono pelnyti taškai neleido svečiam nutolti, o po Andriaus Šležo tikslaus tolimo metimo Vilniaus klubas pagaliau vėl pirmavo (57:55). Bet 7 "sausus" taškus iš eilės praleidę sostinės komandos krepšininkai vėl išleido iniciatyvą iš rankų ir į pirmaujančios komandos poziciją sugrįžę "Efes Pilsen" žaidėjai per likusį laiką savo pranašumo nebeiššvaistė.

Paskutinėmis minutėmis taikliai baudų metimus realizavę Stambulo komandos krepšininkai iškovojo pergalę 77:70.

Statistika

"Lietuvos rytas": Hollisas Price'as 25 taškai (3/9 trit., 5/7 dvit., 6/6 baudų), Marijonas Petravičius (2/2 dvit., 8/10 baudų; 13 atk. kam.) ir Matthew Nielsenas (1/2 trit., 2/7 dvit., 5/8 baudų) po 12, Chuckas Eidsonas 9, Artūras Jomantas 5 (6 atk. kam.), Andrius Šležas ir Martynas Gecevičius po 3, J.P. Batista 1.

"Efes Pilsen": Andrew Nicholas 19 (3/9 trit., 2/8 dvit., 6/8 baudų), Ermalas Kuqo 15, Kenny Gregory 12, Andre Hutsonas 11 (9 atk. kam.), Serkanas Erdoganas 7, Jamesas Pennas 5, Lorenas Woodsas ir Keremas Gonlumas (8 atk. kam.) po 4.

Dvitaškiai: "Lietuvos rytas" 12/28 (43 proc.) - "Efes Pilsen" 19/38 (50 proc.)

Tritaškiai: "Lietuvos rytas" 7/23 (30 proc.) - "Efes Pilsen" 7/15 (47 proc.)

Baudų metimai: "Lietuvos rytas" 25/32 (78 proc.) - "Efes Pilsen" 18/29 (62 proc.)

Atkovoti kamuoliai: "Lietuvos rytas" 32 - "Efes Pilsen" 33

Rezultatyvūs perdavimai: "Lietuvos rytas" 6 - "Efes Pilsen" 8

Perimti kamuoliai: "Lietuvos rytas" 6 - "Efes Pilsen" 9

Klaidos: "Lietuvos rytas" 16 - "Efes Pilsen" 16

Blokai: "Lietuvos rytas" 2 - "Efes Pilsen" 3

Komentarai

"Lietuvos ryto" treneris Aleksandras Trifunovičius po pirmųjų pralaimėtų rungtynių Eurolygoje nekaltino savo komandos žaidėjų. Treneris į pralaimėjimą bandė pažvelgti filosofiškai.

"Pralaimėjimas yra žaidimo dalis – kalbėjo A. Trifunovičius. – Nors mūsų gerbėjai nenori jo priimti, tačiau turime su tuo susitaikyti. Tačiau tikiuosi, kad šis pralaimėjimas padarys mus stipresnius, o ne silpnesnius".

"Ermalis Kuqo buvo svarbiausias šio vakaro žaidėjas, – mano A. Trifunovičius. – Rungtynių pabaigoje jis pataikė kelis labai svarbius metimus. Jei ne jis, mes būtume buvę priekyje".

Pats E. Kuqo po mačo dėkojo Lietuvos krepšinio gerbėjams, kurie, krepšininko manymu, sukuria nuostabią atmosferą.

"Laimėti čia yra labai sunku, nes manau, kad tai yra geriausia arena Europoje, – po dvikovos kalbėjo E. Kuqo. – Čia gerbėjai yra labai puikūs ir dėl to man nepaprastai patinka rungtyniauti prieš Lietuvos komandas. Tai mane skatina rungtyniauti geriau".

Stambulo "Efes Pilsen" treneris Davidas Blattas spaudos konferenciją pradėjo lietuviškai pasisveikindamas ir plačiai nusišypsodamas. Jo komandai tai buvo trečia pergalė šio sezono Eurolygoje ir pirmoji, iškovota varžovų arenoje.

"Tai buvo be galo svarbus laimėjimas, – pripažino D. Blattas. – Gynėmės prieš vieną iš geriausių Eurolygos puolimo mašinų. Mes pakankamai gerai atakavome, kartais kamuolys judėjo neblogai ir tai leido iškovoti pergalę".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją