Krepšininkai iškart susodinti į prabangų “Hummer” limuziną, kuriuo išvyko į priėmimą pas premjerą Gediminą Kirkilą. Vyriausybėje krepšininkus ir kitus studentų universiados prizininkus pasveikino premjeras G. Kirkilas ir švietimo ir mokslo ministrė Roma Žakaitienė. Sportininkai dovanų gavo vardinius laikrodžius ir padėkos raštus. Krepšininkams įteiktas 180 tūkstančių litų čekis, auksą iškovojusi septynkovininkė Viktorija Žemaitytė gavo 15 tūkstančių litų, o bronzą laimėjusiai bėgikei Audrai Dagelytei, dziudo imtynininkams Egidijui Žilinskui ir Karoliui Baužai įteiktos 10 tūkstančių litų premijos.

„Tikėjausi, nes jau turiu vieną pasaulio čempionato (su jaunimo rinktine - DELFI) medalį. Važiavome su tuo tikslu – nevažiavome nei dėl antros vietos, nei dėl trečios. Labai stengėmės ir įrodėme, kad galime dar kartą laimėti čempionų žiedus“, - paklaustas, ar universiadoje iš karto tikėjosi medalio, DELFI sakė krepšininkas Rolandas Alijevas.

Pasak jo, į naudą išėjo pralaimėjimas turkams – iki tol rinktinė visus varžovus triuškino, tad turkai privertė susikaupti. R. Alijevas sakė, kad komanda širdyse finalą jautė jau po varžybų su Rusija. Krepšininkai per televiziją ir internete jautė aistruolių palaikymą.

„Jeigu kažkam būsiu reikalingas, toliau treniruosiuosi“, - apie ateities planus kalbėjo krepšininkas. Jis būtų labai laimingas pakviestas į nacionalinę vyrų rinktinę. „Jeigu pakvies, tai pakvies, jei ne, tai ne“, - lakoniškas buvo Lietuvos kūno kultūros akademijos pirmakursis. Jei vietos rinktinėje neatsiras, krepšininkas važiuos žaisti į Samaros (Rusija) klubą.

Jonas Mačiulis su rinktine į Lietuvą neparskrido – jis prisijungė prie Graikijoje esančios vyrų rinktinės.

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas Vyriausybėje kalbėjo, kad po olimpinių žaidynių nacionalinė vyrų rinktinė labai keisis, o senbuvių vietas turėtų užimti universiados čempionai.

V. Garastas DELFI sakė, kad likvidavus Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondą, atsirado lėšų kitoms rinktinėms, tad studentų komandos pasiruošimui universiadai skirta 250 tūkstančių litų. Jis prognozavo, kad į nacionalinę rinktinę bus pakviesti du universiados čempionai.

Pats V.Garastas krepšininkų kovas stebėjo per televizorių. Jam buvo ypač liūdna, kai studentų rinktinė pralaiminėjo 16 taškų. „Kai jie išvažiavo į universiadą, sakiau, kad ji užims prizinę vietą. Buvau įsitikinęs, kad ši komanda laimės medalius“, - tikino krepšinio federacijos vadovas.

Iš Vyriausybės krepšininkai limuzinu išvežioti po gimtuosius miestus.

Auksą Lietuvai iškovojo Jonas Mačiulis, Rolandas Alijevas, Michailas Anisimovas, Vytenis Jasikevičius, Mantas Kalnietis, Darius Šilinskis, Giedrius Kurtinaitis, Steponas Babrauskas, Justas Sinica, Marius Prekevičius, Valdas Vasylius, Antanas Kavaliauskas. Komandą treniruoja Mindaugas Lukošius ir Rimantas Grigas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją