Sėkmingai rungtynes pradėjusi „Armani“ kariauna į gilią duobę krito antrajame kėlinyje, per kurį sukrapštė vos 8 taškus ir leido žalgiriečiams surengti spurtą 18:0.

Ir nors mačo pabaigoje svečiai iš Italijos prie „Žalgirio“ priartėjo per kovinį atstumą bei turėjo keletą progų išlyginti rezultatą, jomis „madų sostinės“ krepšininkai nepasinaudojo – iš patogių padėčių tritaškių nepataikė Mike'as Jamesas ir Vladimiras Micovas.

Šarūnas Jasikevičius neslėpė, kad pabaigoje galimybių laimėti rungtynes turėjo abi komandos ir visa laimė, kad lygybę vėl sugrąžinti galėję varžovų metimai skriejo pro šalį.

Mačą 83:78 laimėjo „Žalgiris“, pagaliau savo gerbėjus pradžiuginęs pirma namų pergale 2018-2019 m. Eurolygos sezone.

Būtent krachą antrajame kėlinyje S. Pianigiani ir įvardijo kaip pagrindinę milaniečių kluptelėjimo Lietuvoje priežastį.

„Komentaras bus trumpas ir aiškus. Antras kėlinys nulėmė rungtynių baigtį – praradome tempą, pasitikėjimą savimi. Esame be svarbių žaidėjų – Nemanjos Nedovičiaus, Amadeo Della Valle – žmonių, kurie gali pelnyti taškus. Ir atsitiesti po tokio praleisto smūgio buvo sudėtinga.

Taip, po pertraukos mes vėl žaidėme solidžiai, pasivijome varžovus, bet apmaudžiai nepataikėme iš po krepšio, kelis kartus mynėme liniją, nerealizavome baudų. Norėdami laimėti, mes šiandien turėjome būti solidūs visas 40 minučių ir neleisti sau subyrėti viename kėlinyje“, – pareiškė krepšinio specialistas iš Italijos.

Visgi paklaustas, ar krachas jo auklėtinius antrame kėlinyje ištiko dėl itin kibios „Žalgirio“ gynybos, S. Pianigiani nusprendė pratęsti savo pasisakymą ir pirštu ėmė badyti į nelogiškus sprendimus, kuriuos aikštėje priėmė jo žaidėjai.

„Žalgirio“ gynyba? Žalgiriečiai žaidžia agresyviai visą laiką. Trečiame kėlinyje mes ieškodavome progų mesti, perduodavome kamuolius vieni kitiems, ieškojome tų vadinamų tikrųjų progų, kol kamuolys pasiekdavo Micovą ar Bertanį.

O antrame mes į krepšį žiūrėjome vos gavę kamuolį, mesdavome praktiškai pasitaikius pirmai progai. Skuboti metimai ir neteisingi sprendimai ir buvo tas faktorius, dėl kurio pralaimėjome“, – kalbėjo jis.

Netrukus pats S. Pianigiani kalbą pasuko apie sudėtingą situaciją, kurioje šiuo metu yra atsidūrusi „Armani“ ekipa. Anot italo, dėl žaidėjų traumų ir rinktinių „lango” (į nacionalinę rinktinės stovyklą Milano klubas išleido Christianą Burnsą ir Simonę Fontecchio), jo krepšininkai pastarosiomis dienomis treniruotėse netgi negalėjo žaisti penki prieš penkis.

Dėl šios priežasties Eurolygoje buvo registruotas 15-metis Franchesco Gravaghi, A. Della Valle į Lietuvą skrido iš anksto žinodamas, kad žaisti negalės, o M. Jamesas pasiilsėti per rungtynes gavo vos... 8 sekundes.

„Galiu pasakyti, kad esame pavargę. Mes pirmaujame Italijos čempionate, kur žengiame be pralaimėjimų, mes gerai pradėjome šį Eurolygos sezoną. O dabar netgi sunku surinkti žmonių, kad galėtume treniruotis penki prieš penkis.

Ant suolelio turėjome vos devynis galinčius žaisti krepšininkus. Būnant tokioje situacijoje reikia išlikti protingiems, o ne mėtyti tokius skubotus metimus, kokius matėme antrame kėlinyje“, – skundėsi „Armani“ vedlys, – Taip, vėliau vėl gavome šansą, netgi paskutiniai metimai, kuriais galėjome išlyginti rezultatą, buvo atlikti gerai.

Bet jie nepasiekė tikslo. „Žalgiris“ žino, ką reiškia pralaimėti rungtynes, kai turi gerą metimą... Reziumuojant, mums reikėjo geresnio antrojo kėlinio.“

Paklaustas, kaip vertina Milano ekipai atstovaujančių lietuvių – Mindaugo Kuzminsko (18 min., 14 taškų, 8 naudingumo balai) ir Artūro Gudaičio (28 min., 16 taškų, 7 atkovoti kamuoliai, 23 naudingumo balai) pasirodymą, S. Pianigiani ėmė kalbėti apie bendrą šių žaidėjų indėlį į Milano komandos progresą, demonstruojamą šiame sezone.

„Abu lietuvius savo gretose turime nuo praėjusio sezono. Puikūs krepšininkai, puiki darbo etika, stengiasi kiekvieną dieną. Jie puikiai supranta krepšinį, jie nori laimėti, jie nori treniruotis. Kartais sekasi, kartais pritrūksta pasitikėjimo, bet iš esmės mes jais labai patenkinti.

Galima prisiminti, kad praėjusį sezoną mes pradėjome su daugybe naujokų, todėl prireikė laiko, kol supratome – kaip treniruotis, kaip būti komanda. Pradėjome beveik nuo nulio ir praėjęs sezonas Eurolygoje nebuvo geras, bet jį užbaigėme laimėdami Italijos čempionatą.

Vasarą atlikome keletą pakeitimų, sezoną pradėjome labai gerai, bet dėl traumų šiuo metu Jeffas Brooksas ir M. Jamesas žaidžia per daug. Apskritai komanda jau yra susižaidusi, o prie to prisideda ir lietuviai. Kai daug dirbi, tu esi geresnis ir geresnis“, – pažymėjo S. Pianigiani.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)