23 pergales iškovojusi CSKA komanda jau garantavo sau pirmąją poziciją reguliariajame sezone. 16 kartų laimėjęs „Žalgiris“ užima 7 vietą. Tiek pat sykių triumfavo ir Maskvos srities „Chimki“ ekipa, kuri žengia šešta.

Žalgiriečiai, kurie paskutines pirmojo etapo rungtynes žais svečiuose su Pirėjo „Olympiacos“, dar turi nedidelių šansų pakilti į ketvirtąją vietą, bet gali nukristi ir į aštuntąją.

Pirmoje CSKA ir „Žalgirio“ akistatoje vyko įnirtinga kova, kurioje kiek stipresni buvo maskviečiai 94:91.

Rusijos čempionai pastaruoju metu žaidžia įspūdingai – laimėjo 6 mačus iš eilės, o iš pastarųjų 12-os laimėjo 11.

Tiesa, Maskvos klubas svečiuose atrodo kiek silpniau nei savo aikštėje. Dimitrio Itoudžio auklėtiniai ketverias rungtynes iš penkerių pralaimėjo išvykose.

CSKA krepšininkai yra pranašesni už kauniečius pagal daugelį statistikos rodiklių. Rusijos ekipa yra rezultatyviausia turnyre (pelno vid. 90 taškų), taikliausiai meta dvitaškius (56,4 proc.), tritaškius (43,1 proc.), perima daugiausia kamuolių (vid. 7,8).

Kauniečiai tik nežymiai lenkia varžovus pagal atkovotus kamuolius, rezultatyvius perdavimus, išprovokuotas pražangas.

CSKA puolime pirmaisiais smuikais griežia gynėjai. Prancūzas Nando de Colo renka po 17,1 taško, tritaškius meta 51,6 proc. taiklumu, atlieka 4,1 rezultatyvaus perdavimo, sukaupia 20,5 naudingumo balo. Ispanas Sergio Rodriguezas pelno 13,8 taško, atlieka 4,9 perdavimo, amerikietis Cory Higginsas įmeta 13,7 taško.

„Žalgiris“ per visą šiuolaikinės Eurolygos istoriją, nuo 2000 metų, maskviečius yra palaužęs tik kartą – praėjusį sezoną namie grėsmingus priešininkus nugalėjo 79:74. Rusijos komanda kauniečius įveikė net 18 kartų.

Transliacijų tvarkaraštis:

kovo 29 d.

18.30 val. „Chimki“ – „Fenerbahce“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),

20.45 val. „Brose“ – Armani Olimpia“ (viaplay.lt; tiesiogiai);

21.45 val. „Baskonia“ – „Maccabi“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai);

00.00 val. „Brose“ – „Armani Olimpia“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas);

kovo 30 d.

18.45 val. „Unicaja“ – „Olympiacos“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas);

19.45 val. CSKA – „Žalgiris“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai);

22.00 val. „Unicaja“ – „Olympiacos“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)