Tą sezoną vienu metu „Bulls“ buvo iškovojusi 18 pergalių iš eilės. Philo Jacksono treniruojama komanda taip pat pirmavo lygoje pagal pelnomus taškus (105,2), buvo trečia pagal praleidžiamus taškus (92,9), o varžovus vidutiniškai nugalėdavo 12,2 taško skirtumu.

Per visą sezoną „Bulls“ namie pralaimėjo vos du kartus bei išvykose iškovojo net 33 pergales, taip pagerindami visų laikų rekordą.

Atkrintamosiose varžybose „Bulls“ kelyje link finalo pralaimėjo vos kartą, o pačią finalo seriją pradėjo trimis pergalėmis iš eilės. Tik vėliau „Bulls“ du kartus išvykoje pralaimėjo Sietlo „SuperSonics“ komandai, tačiau šeštose serijos rungtynėse pademonstravo geležinę gynybą (87:75) ir iškovojo čempionų titulą.

Nieko panašaus krepšinio pasaulis nematė iki šio sezono, kuriame tiesiog neįtikėtinai rungtyniauja Ouklando „Golden State Warriors“ komanda. Steve‘o Kerro, kuris taip pat žaidė ir 1995-1996 metų „Bulls“ komandoje, vadovaujami NBA čempionai sezoną pradėjo net 24 pergalėmis iš eilės ir taip pagerino visų laikų rekordą. Skaičiuojant nuo praėjusio sezono, „Warriors“ iš viso iš eilės buvo iškovojusi net 28 pergales (antras geriausias rodiklis NBA istorijoje).

Maža to, šį sezoną „Warriors“ namie dar nepralaimėjo (36/0), o skaičiuojant nuo praėjusio sezono, „kariai“ laimėjo net 58 namų rungtynes paeiliui, kas taip pat yra visų laikų NBA rekordas.

Nors dažniausiai komandos nekalba apie rekordų vaikymąsi, „Warriors“ krepšininkai pripažino, kad jie nori sumušti „Bulls“ rekordą.

„Yra priežastis, kodėl visi vis dar kalba apie tą rekordą, – po vienerių rungtynių sakė „Warriors“ lyderis Stephenas Curry. – Taip, mes norime sumušti „Bulls“ rekordą.“

Po pralaimėjimo San Antonijaus „Spurs“ komandai Draymondas Greenas sakė tą patį: „Nesigėdysiu ir neslėpsiu – mes norime šio rekordo. Mes būtinai jo sieksime.“

Praėjusią naktį „Warriors“ tik per pratęsimą išvykoje 103:96 palaužė Jutos „Jazz“ komandą ir iškovojo 68-tą sezono pergalę. Norint pagerinti „Bulls“ rekordą, „kariams“ per likusias septynerias rungtynes reikia iškovoti mažiausiai penkias pergales.

Kad „Warriors“ pasieks 70-ties pergalių ribą – beveik neabejojama, tačiau ar ekipai pavyks pagerinti „Bulls“ rekordą – vis dar neaišku.

Per paskutines septynerias rungtynes „Warriors“ tik du kartus žais išvykoje – balandžio 9-tą dieną Memfyje su „Grizzlies“ ir balandžio 10-tą San Antonijuje su „Spurs“ ekipa. Su pastarąja „Warriors“ balandžio 7-tą dieną susikaus ir namie.

Būtent „Spurs“ ir bus ta komanda, kuri kels didžiausią pavojų „Warriors“ ekipai. Šį sezoną Ouklando ekipa jau nukentėjo nuo „Spurs“ – išvykoje pralaimėjo 79:87.

Greggo Popovichiaus kariauna šį sezoną taip pat žaidžia puikiai – yra iškovojusi 63 pergales bei namie dar nepralaimėjo (38/0).

Visgi yra didelė galimybė, kad G. Popovichius prieš atkrintamąsias varžybas suteiks savo veteranams poilsio bei taip palengvins „Warriors“ kelią link legendinio „Bulls“ rekordo.

Kad ir kaip ten būtų, paskutinės šio sezono dvi savaitės bus vienos įdomiausių per pastarąjį dvidešimtmetį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)