„Žiniasklaidos dienos metu „Nets“ marškinėlius vilkės trys žaidėjai, kurie turi daugiau šansų žaisti Long Ailando komandoje. Jų sutartys NBA vadinamos kaip dalinai garantuoti „kvietimai į treniruočių stovyklą“, pilnai įsigaliosiantys tik sausį... Jeigu jie taip ilgai išgyvens“, – tarp šios trijulės paminėjęs ir E. Mockevičiaus pavardę nemaloniai Lietuvos krepšinio sirgalius nuteikia „Nets Daily“ portalas.

Pagal sutartį vien sportuodamas su „Nets“ 208 cm ūgio kuršėniškis savo kišenę garantuotai papildys 100 tūkst. JAV dolerių. Bet istoriškai jo galimybės patekti į galutinį dvyliktuką vertinamos itin menkai.

Kuomet dabartinę Bruklino komandą nusipirko Rusijos verslininkas Michailas Prochorovas („Nets“ pasirašyti dalinai garantuotas sutartis pradėjo nuo 2010-ųjų) į galutinį 15-liktuką pateko vos trys kvietimų į treniruočių stovyklas sulaukę žaidėjai – Benzas Uzohas, Dennisas Horneris ir Jorge Gutierrezas.

Šiuo metu „Nets“ jau turi 15 žaidėjų, turinčių garantuotus kontraktus, bet kai kurių sutartys pasibaigs ar gali pasibaigti dar šiame sezone, todėl Bruklino klubas turi finansinės erdvės manevruoti su sudėtimi.

Visgi E. Mockevičiui iš komandos gretų išstumti vieną iš krepšininkų būtų sunku dėl jo apriboto universalumo. Tačiau „Nets Daily“ įžvelgia ir kelias lietuvio privalumus: yra galingo sudėjimo, dėl kurio po krepšiu gali išsikovoti savo poziciją.

Tai mūsiškis įrodė dar praėjusiame sezone, kuomet buvo geriausias kovotojas dėl atšokusių kamuolių. Tuomet Evansvilio „Purple Aces“ ketvirtakursis vidutiniškai atkovodavo net po 14 kamuolių. Be to, į varžovų krepšį įmesdavo 15,7 taško.

Tačiau kol dar neprasidėjo treniruočių stovykla, spėjama, kad E. Mockevičius kartu su Yogi Ferrelliu ir Beau Beechu bus siunčiami į Plėtojimosi lygoje rungtyniaujančią Long Ailando „Nets“ ekipą.

Kol kas garantuotas sutartis turi trys lietuviai: Jonas Valančiūnas (Toronto „Raptors“), Mindaugas Kuzminskas (Niujorko „Knicks“) ir Domantas Sabonis (Oklahomos „Thunder“). Tuo metu Donatas Motiejūnas kol kas iš Hjustono „Rockets“ yra sulaukęs tik kvalifikacinio pasiūlymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)