„Turime didelių planų, tačiau kol kas anksti apie juos kalbėti. Visų pirma, reikia užbaigti šį sezoną ir kartu su valdyba galutiniai sudėlioti taškus“, – „Žinių radijo“ laidoje „LKL dienoraštis“ kalbėjo lygos direktorius Romualdas Brazauskas, kuris pripažino, kad šio sezono didžiausias trūkumas – tvarkaraščio nesuderinamumas dėl „Lietuvos ryto“ dalyvavimo „Vieningosios lygos“ turnyre.

„Tvarkaraštis buvo aptartas sezono pradžioje, kaip ir ankstesniais metais. Tačiau anksčiau tai aktualu būdavo tik dviem klubams, o kitiems nelabai rūpėjo.

Šiemet situacija kardinaliai pasikeitė – į ketveriukę realiai pretenduoja šešios septynios komandos ir dabar tas mūsų neapsižiūrėjimas atsigręžė prieš klubus. Deja, dabar jau šaukštai po pietų – yra nuostatai, kurių reikia laikytis.

Pagal juos, čempionato ketvirtfinaliai ir pusfinaliai turi baigtis iki gegužės 20 dienos, o finalai – iki birželio 30 dienos“.

Pagal tuos pačius nuostatus, laimėję Nacionalinę krepšinio lygą, „Mažeikiai“ iškovojo teisę kitą sezoną rungtyniauti Lietuvos krepšinio lygoje. Tiesa, jei rekonstruos salę ir suformuos reikalingą biudžetą.

„Kol kas apie tai anksti kalbėti, nes „Mažeikiai“ dar net nepateikė prašymo dėl dalyvavimo lygoje. Apskritai, kalbėti apie kito sezono dalyvius ar net jų skaičių dar yra anksti, nes nežinome „Sakalų“ pozicijos. Jie privalo pateikti atsakymą iki gegužės 1 dienos. „LSU-Atleto“ likimas realiai priklausys nuo „Mažeikių“. Jei pastarieji viską susitvarko – „Atleto“ nebus. Jei nesusitvarko – sprendimą priims LKL valdyba. Tikiuosi, kad birželį visi atsakymai į šiuos klausimus bus pateikti“, – pasakojo R.Brazauskas.