Tai bus antrojo rato pirmojo turo dvikova. Šias ir dar trejas Eurolygos rungtynes rodys vaizdo transliacijų internetu platforma viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

Kauniečiai laimėjo penkis kartus iš eilės, savo taupyklėje turi 10 pergalių ir kartu su Atėnų „Panathinaikos“ dalijasi 3-4 vietas. Serbijos ekipa triumfavo 6 kartus ir su Bambergo „Brose“ rikiuojasi 11-12 pozicijose.

Pirmąjį „Žalgirio“ ir „Crvena Zvezda“ mačą Kaune 78:76 laimėjo Lietuvos čempionai. Per visą Eurolygos istoriją tarpusavio akistatų rezultatas 4:1 „Žalgirio“ naudai.

Belgrado komanda pastaruoju metu rungtyniauja solidžiai – šventė 4 pergales per paskutines 6 rungtynes. Prieš tai „Crvena Zvezda“ buvo patyrusi 5 nesėkmes iš eilės. Serbijos ekipa namie laimėjo tris 3 dvikovas iš 7.

Pagal daugelį statistikos rodiklių pranašesni Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai. Jie kur kas rezultatyviau puola (vid. 81,1 ir 76,5 taško), atlieka daugiau perdavimų (19,5 ir 15,3), gerokai taikliau meta dvitaškius (51,1 ir 48,9 proc.) ir tritaškius (42,8 ir 32,2 proc.). Pagal tritaškių pataikymą žalgiriečiai Eurolygoje antri, o varžovai – paskutiniai. Dvitaškių taiklumu „Crvena Zvezda“ lenkia tik vieną komandą.

Tačiau Belgrado krepšininkai yra rečiausiai klystantys turnyre (10,1), o kauniečiai – dažniausiai (13,1). „Crvena Zvezda“ lenkia „Žalgirį“ pagal atkovotus kamuolius puolant (12,8 ir 9,8). Šioje statistikos kategorijoje Serbijos klubas užima 2 vietą.

Serbijos ekipoje rezultatyviausiai žaidžia gynėjai iš JAV. Tayloras Rochestie pelno 13,9 taško, atlieka 4,7 rezultatyvaus perdavimo. Jamesas Feldeine‘as įmeta 13,5 taško. Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas juodkalnietis Miljko Bjelica pelno 10,9 taško, atkovoja 4,6 kamuolio.

„Žalgirio“ gretose Belgrade gali debiutuoti gynėjas slovėnas Beno Udrihas.

„Armani Olimpia“ komandai pirmą kartą atstovaus Mindaugas Kuzminskas. Italijos klubo laukia itin sudėtingas egzaminas – jis svečiuose susikaus su Pirėjo „Olympiacos“. Šią dvikovą tiesiogiai rodys viaplay.lt, o „Viasat Sport Baltic“ – vaizdo įrašą.

„Armani Olimpia“, iškovojusi 4 pergales, užima paskutinę vietą, o Graikijos vicečempionai žengia antri – 11 laimėjimų. Pirmajame šių ekipų mače „Olympiacos“ triumfavo po dramatiškos kovos 86:85.

Transliacijų tvarkaraštis:

sausio 4 d.

21.45 val. „Barcelona“ – CSKA (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai);

sausio 5 d.

19.30 val. „Fenerbahce“ – „Baskonia“ (viaplay.lt; tiesiogiai),

19.45 val. „Crvena Zvezda“ – „Žalgiris“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),

20.45 val. „Olympiacos“ –„Armani Olimpia“ (viaplay.lt; tiesiogiai),

23.55 val. „Olympiacos“ –„Armani Olimpia“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas),

01.55 val. „Fenerbahce“ – „Baskonia“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)