Tačiau krepšinio komentatorius Rytis Vyšniauskas įsitikinęs – katalonai ne vieninteliai, kurie ruošia čempioniškus marškinėlius.

Eurolygos pusfinalis startuos jau penktadienį Kelno „Lanxess“ arenoje, kur Stambulo „Anadolu Efes“ bandys palaužti be lyderio likusią Maskvos CSKA. Iškart po šio mačo Europos krepšinio aistruolių akys kryps į lietuvių diriguojamos „Barcelona“ ir pirmą kartą nuo 1992 metų į finalo ketvertą patekusios Milano „Olimpia“ dvikovą.

CSKA ar „Anadolu Efes“?


Sezono pradžioje buksavusi „Anadolu Efes“ ekipa net negalvoja sustoti ir yra viena iš favoričių laimėti Eurolygos titulą. Todėl CSKA strategui Dimitrios Itoudžiui teks sužaisti geriausią savo šachmatų partiją norint sustabdyti turkų buldozerį.

„Be abejonės, turkų klubas – favoritai. Jie turi labai daug talento ir aukšto individualaus meistriškumo gynėjų liniją – Shane‘ą Larkiną, Vasilije Micičių, Krunoslavą Simoną. Tai – įspūdinga komanda. Manau, nuo praėjusių metų jie jaučiasi „nuskriausti“ ir jų motyvacija šiame finalo ketverte yra labai didelė“, – teigė krepšinio komentatorius.

R. Vyšniauskas išskiria „Anadolu Efes“ vedlį S. Larkiną, kuris jo manymu, galėtų tapti turkų „X faktoriumi“: „Jeigu reikėtų spėti, šįmet turėtų būti jo finalo ketvertas ir galima laukti labai daug jo taškų. S. Larkinas yra žaidėjas, kuris jeigu „pagauna savo bangą“ – gali būti nesulaikomas.“

Tačiau krepšinio komentatorius įsitikinęs, kad CSKA visų ginklų dar tikrai nesudėjo, o turkams džiūgauti kur kas per anksti: „Rusijos komanda demonstruoja organizuotą ir sisteminį krepšinį. Turi ne vienerius metus sėkmingai dirbantį trenerį, su kuriuo pratęsė kontraktą.

Teko stebėti Vieningosios lygos pusfinalio rungtynes, kuriose kovojo su Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkais. CSKA demonstravo tikrai gerą formą, ypatingai ekipos lyderiai – Danielis Hackettas ir Willas Clyburnas. Manau, kad jie tikrai gali pridaryti problemų turkams.“

Tuo metu „Betsafe“ ekspertai šioje dvikovoje favorite laiko „Anadolu Efes“ komandą, kuri turi 59,14 proc. tikimybę patekti į finalą.

„Barcelona“ ar Milano „Olimpia“?


Š. Jasikevičiaus ir „krepšinio profesoriaus“ Ettore Messinos dvikova taps tikru desertu krepšinio aistruoliams. R. Vyšniausko teigimu, viso sezono metu katalonų demonstruojama „geležinė“ gynyba turėtų atidaryti duris į Eurolygos finalą.

„Manau, kad „Barcelona“ – pats blogiausias varžovas, kurį galėjo gauti italai“, – sako R. Vyšniauskas. – „Š. Jasikevičiaus komandos žaidimas yra paremtas gynyba. Katalonai labai gerai joje keičiasi, o tai Milano ekipai nėra paranku. Ispanai šioje situacijoje – ekipa, kuri gali paruošti kažką įdomesnio ir turi daugiau ginklų puolime.“

Ar italai turi nors menkiausią šansą pakovoti dėl patekimo į Eurolygos finalą? R. Vyšniausko teigimu, stebuklų klubo gerbėjams tikėtis nereikėtų: „Milano žaidimas – ilgos pozicinės atakos arba žaidimas „vienas prieš vieną“. Sergio Rodriguezas ir Malcolmas Delaney žaidžia labiau amerikietiško stiliaus žaidimą, o „Barcelona“ turi labai daug ginklų prieš juos.

Tai parodė reguliariojo sezono rungtynės Milane, kuomet „Olimpia“ prieš juos sukrapštė tik 56 taškus. Yra ir kitų žaidėjų – Shavonas Shieldsas ir Kyle Hinesas, bet kur bepažiūrėtume – „Barcelona“ yra pranašesnė.“

„Betsafe“ ekspertai taip pat šioje dvikovoje favoritu laiko Š. Jasikevičiaus klubą, kuriam prognozuoja 57,58 proc. tikimybę patekti į Eurolygos finalą.

Čempionai – „Anadolu Efes“


„Jeigu reikėtų pirštu durti į vieną komandą, kuri nugalės, tai tebūnie „Anadolu Efes“. Jie nusipelnė to titulo, nes praėjusiais metais dėl pandemijos nutrauko sezono neturėjo tokios galimybės“, – sako R. Vyšniauskas.

„Betsafe“ ekspertai favorite laimėti Eurolygą laiko „Barcelona“, kuriai prognozuoja net 42,31 proc. tikimybę triumfuoti, antroje vietoje rikiuojasi turkai – 38,46 proc.

Ne ką mažesnė intriga – kas taps naudingiausiu ketverto finalo žaidėju ir pateks į simbolinį geriausiųjų penketuką. R. Vyšniauskas MVP titulą atiduotų „Anadolu Efes“ vedliui S. Larkinui, o prie turkišką pasą turinčio amerikiečio simboliniame penketuke turėtų prisijungti komandos draugas V. Micičius ir „Barcelona“ aukštaūgiai – Nikola Mirotičius, Brandonas Daviesas bei Cory Higginsas.

Eurolygos finalo ketverto pusfinalio mačai vyks gegužės 28 dieną, o finalas – gegužės 30-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)