Deja, norimo efekto tai nesukėlė ir žalgiriečiai Katalonijoje beveik 30 taškų skirtumu buvo priversti nusilenkti tikrojo Šarūno Jasikevičiaus treniruojamai „Barcelonai“.

Jei prieš sezoną buvo skeptikų, kurie garsiai abejojo tuo, kaip Šarui seksis adaptuotis tokio dydžio ir vardo organizacijoje kaip „Barca“, tai dabar jie nutilo: įsibėgėję katalonai šiemet pralaimėjo tik vieną iš 16 žaistų mačų, o šios įspūdingos serijos metu iškovojo ir Ispanijos „Copa del Rey“ titulą, kai per tris dienas patiesė Malagos „Unicają“, Vitorijos „Baskonią“ ir Madrido „Real“.

Auksinis berniukas iš Kauno vos įpusėjus pirmam jo sezonui Barselonoje jau tapo vienu iš nedaugelio žmonių istorijoje, kuris sugebėjo laimėti Karaliaus taurę tiek kaip žaidėjas, tiek kaip treneris.

Tą patį, kas yra pavykę apskritai tik vienetams, Šaras gali pakartoti ir Eurolygoje, kur „Barcelona“ šiuo metu tvirtai pirmauja ir yra ryški favoritė triumfuoti turnyre: mėlynai-granatinių šansai iškelti trofėjų virš savo galvų vertinami dvigubai geriau už pagrindinio konkurento Maskvos CSKA ir net trigubai geriau už kitų dviejų realiausių pretendentų – Stambulo „Andolu Efes“ ir Milano „Armani“.

Panašu, kad nei Š. Jasikevičiaus magija, nei charizma, nei maksimalizmas neišgaravo ir Katalonijoje. Kaip ir jokių autoritetų nepaisymas bei karštas būdas, kartu su kuriais eina ir slaviški keiksmažodžiai. ACB lyga išplatino vaizdo įrašą, kuriame Šaras per vieną karštą minutės pertraukėlę nesusitvardo ir savo auklėtiniams surėkia: „Listen, bl...“ (antrąjį žodį kalbininkai siūlo keisti lietuviškuoju „blindė“ – „Delfi“).

Tačiau pakeltas trenerio balsas ir juo ištransliuojama kartais net nesuprantama leksika „Barcos“ žvaigždžių nebetrikdo – klubas 2021-aisiais yra praktiškai nesustabdomas.

„Barcelona“ yra pasiekusi savo sportinės formos viršūnę. Reikėjo laiko, kad Šaras įdiegtų savo sistemą, kadangi, kaip žinia, jis naudoja labai daug derinių ir sudėtingas gynybos schemas.

Kurį laiką atrodė, kad „Barcos“ žvaigždes – Nikolą Mirotičių, Cory Higginsą, Nicką Calathesą – varžo tas racionalus ir apskaičiuotas žaidimas, todėl tas krepšinis buvo panašus į sunkų juodą darbą, atliekamą aikštėje. Bet dabar komanda pradėjo mėgautis žaidimu ir atrodo tikrai solidžiai“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ teigė komentatorius Vaidas Čeponis.

Jo manymu, „Žalgiriui“, besikabinančiam į aštuntą Eurolygos poziciją, potencialioje atkrintamųjų serijoje su „Barcelona“ šansų beveik nebūtų.

„Na, vieną mačą laimėti galimybių turėtų, o seriją iki trijų pergalių – būtų labai sudėtinga, nebent „Barcos“ gretose dėl traumų iškristų keletas pagrindinių žaidėjų“, – tikino V. Čeponis.

Daugiau optimizmo šiuo klausimu turi buvęs „Žalgirio“ treneris Rimantas Grigas.

„Turbūt niekas nesitikėjo, kad po Š. Jasikevičiaus išėjimo „Žalgirio“ žaidimas ir pozicija Eurolygoje bus tokie, kokie yra dabar. Daug buvo pesimistų, kurie nurašė „Žalgirį“ ir nieko gero nelaukė. Taip kad viskas yra gerai. Dabar buvo kelios išvykos ir stiprūs varžovai, todėl tie keli pralaimėjimai nieko nepasako.

Komanda vis tiek turi veidą, gerą atmosferą ir gali didelius kalnus nuversti. Žaidėjai ir treneriai palaiko vieni kitus – to ir reikia norint suburtį gerą komandą. Žalgiriečiai kaunasi kiekvienose rungtynėse, o visos kitos detalės yra pakoreguojamos. Manau, kad net ir „Barcelonai“ ateityje prieš „Žalgirį“ nebebus taip lengva“, – kalbėjo jis.

R. Grigui savo laiku teko treniruoti ir jaunąjį Š. Jasikevičių, būsimąjį keturiskart Eurolygos čempioną. Specialistas tvirtina, kad nepastebėti Šaro talento buvo tiesiog neįmanoma.

„Jis buvo „Žalgirio“ dubleriuose, kai aš juos treniravau. Iki šiol pamenu, kaip mes žaidėme rungtynes Kauno miesto pirmenybėse, kur dauguma – 20-mečiai, ir išleidau Š. Jasikevičių pirmo kėlinio viduryje. Jis tik gavo pirmą kamuolį ir iškart drąsiai švystelėjo tikslų ilgą perdavimą bėgančiam į priekį. Mano pirma mintis: „Tas vaikinas tikrai bus geras krepšininkas“.

Drąsos, pasitikėjimo ir supratimo jis turėjo labai daug. Čia, matyt, su jo mamytės pienu atėjo, nes vis tiek juk Š. Jasikevičius yra iš sportiškos šeimos. Jo mama labai stipri rankininkė buvo. Tai vis tiek nei iš šio, nei iš to, jis iš lauko neišaugo. Šarūno talentas ir asmenybė jautėsi nuo pat pradžių. Nors ir jaunesnis, visada buvo komandos dvasia. Tai viską ir pasako“, – pasakojo R. Grigas.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)