Pagal nutylėjimą žalgiriečiai turėjo viską susišluoti ir savo kieme – tiek Karaliaus Mindaugo taurę, tiek eilinį Lietuvos krepšinio lygos titulą.

Ir jei KMT trofėjų žaliai-balti suspaudė savo rankose po to, kai finale pranoko negalavusį Panevėžio „Lietkabelį“, tai LKL čempionate buvo patirtas istorinis krachas, o Eurolygoje apskritai visus metus murkdytasi dugne ir finišuota paskutinėje pozicijoje – jei tik šis turnyras būtų atviras sportiniam principui, kauniečiams būtų grėsusios ne atkrintamosios, o iškrintamosios.

Nei užsisukusi trenerių karuselė (Martinas Schilleris–Jure Zdovcas–Kazys Maksvytis), nei desperatiški gelbėjimo ratų metimai į pelkę (Regimantas Miniotas, Tai Websteris, Zoranas Dragičius) sezono tėkmės nebepakeitė.

„Nors nesinori sutikti, kad jie stipresni, bet skaičiai rodo ką kita: jie laimėjo paskutines trejas rungtynes iš eilės ir seriją 3:1“, – „Žalgiriui“ pirmą kartą istorijoje neprasibrovus į LKL finalą atvirai pripažino K. Maksvytis.

„Lietkabelis“ ne tik laimėjo seriją, bet ir tai padarė užtikrintai. Pagal visą pusfinalio eigą jo rezultatas drąsiai galėjo būti ir sausas – 3:0 panevėžiečių naudai.

Jei pridėtume ir paskutinį tarpusavio mačą reguliariajame sezone, lietkabeliečiai savojoje „Cido“ arenoje „Žalgiriui“ šonus aplamdė tris kartus paeiliui – iškalbingu bendru 53 taškų skirtumu (85:67, 79:55 ir 86:75).

Per visą Eurolygos sezoną tik dvi pergales svečiuose pasiekę kauniečiai (2-13) šios lėtinės pasikartojančios ligos simptomus ėmė jausti ir nacionalinėse pirmenybėse, bent jau atkrintamosiose varžybose – jose pralaimėtos visos ketverios išvykų rungtynės: po du kartus Klaipėdos „Neptūnui“ ketvirtfinalyje ir „Lietkabeliui“ pusfinalyje.

Tai yra sunkiai suvirškinama statistika – ypač prisiminus, kad „Žalgiris“ pastarąjį sykį per vieną LKL seriją du pralaimėjimus patyrė prieš 9-erius metus (tada tai nutiko didžiajame finale).

„Jau nuo sezono pradžios buvo matyti, kad „Žalgiris“ nėra tas tikrasis „Žalgiris“, kuris visada būdavo. Jie tikrai turėjo daug problemų ir šis sezonas jiems nebuvo geras. Keista, kad „Žalgiris“ nepateko į finalą, nes visi prie to jau buvo įpratę, bet nepasakyčiau, kad netikėta, jog pralaimėjo „Lietkabeliui“, – „Delfi TV“ eteryje laidoje „Krepšinio zona“ teigė po dukart LKL ir Eurolygos čempionas Ramūnas Šiškauskas.

Dabartiniame „Žalgiryje“ jis įžvelgė ne vieną bėdą.

„Čia nėra vienos priežasties. Per sezoną buvo net trys treneriai: pradėjo vienas, perėmė kitas, pabaigė trečias. Visi jie bandė kažką daryti, bet nelabai kas visiems jiems pavyko. Komplektacija tikrai ne ta, kurios norėtų „Žalgiris“ ir jo sirgaliai. Su pagarba visiems žaidėjams, bet tarp jų yra tokių, kurie ne visai traukia tą lygį, ypač Eurolygoje. O net ir LKL kai kurie jų stringa“, – pastebėjo legendinis krepšininkas.

Svarstydamas, kas iš dabartinių žalgiriečių yra vertas likti Kaune ir kitam sezonui, R. Šiškauskas pavardžių nevardijo, bet užsiminė apie reikalingas didžiules sudėties permainas.

„Čia reikia atsižvelgti į viską: į kainos ir kokybės santykį, legionierių sutaris ir tai, ar jų dydis atitinka jų žaidimą. Šioje vietoje P. Motiejūnas su treneriu turės daug darbo – kartu sėsti ir komplektuoti tą komandą praktiškai iš naujo. K. Maksvytis turbūt turi savo viziją, kokių žaidėjų jam reikia, tai čia bus jų vasaros darbas“, – sakė jis.

Su generalinio remonto idėja sutiko ir komentatorius Vaidas Čeponis.

„Čia be jokios abejonės. Teisingai gal Šarūnas Jasikevičius pareiškė, kad reikia nuo nulio viską pradėti. Dėl Joffrey Lauvergne'o irgi abejoju, nes kai baigėsi Eurolyga, atrodo, kad jie nebelabai turi tos motyvacijos ir žaidžia tik sukandęs dantis.

„Žalgiriui“ reikia generalinio remonto ir pagaliau susirasti gerą sporto direktorių, nes P. Motiejūnas sėdi ant kelių kėdžių ir dirba įvairius darbus. Dabar Paulius Jankūnas turbūt užims šias pareigas, bet jis nelabai turi patirties“, – atkreipė dėmesį ekspertas.

Beje, iš visų „Žalgirio“ legionierių vienintelis J. Lauvergne'as pusfinalyje su „Lietkabeliu“ žaidė į minimalų pliusą, visi kiti buvo stipriai minusiniai, t. y. jiems būnant aikštėje žalgiriečiai atsiliko: Joffrey Lauvergne'as +1, Tai Websteris -14, Janis Strelniekas -21, Joshas Nebo -27, Nielsas Giffey'us -30, Tyleris Cavanaugh -30.

Tikėtina, kad trečiadienį startuojančiame mažajame LKL finale dėl bronzos su Šiaulių „Šiauliais-7bet“ tiek „Žalgirio“ legionierių, tiek ir lietuvių skaičiai bus jau gražesni, tik tiek, kad tai – menka paguoda ir Kaune apsikuopti vis tiek reikės.

„Reikia daryti pasikeitimus, reikia atletiškumo, šviežio kraujo“, – akciją „Darom“ palaiko ir K. Maksvytis.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)