Spurtu 9:0 susitikimą pradėję žalgiriečiai priekyje išliko visą pirmąją mačo pusę ir porą kartų net buvo atitrūkę dviženkliu skirtumu – 21:10 bei 30:20. Itin drausmingai gynęsi svečiai, vedami Manto Kalniečio, Edgaro Ulanovo ir Mareko Blaževičiaus, į didžiąją pertrauką išsinešė kiek kuklesnę persvarą – 30:24.

Solidžiai kauniečiai atrodė ir trečiame ketvirtyje: po dviejų Karolio Lukošiūno tolimų šūvių, M. Kalniečio tritaškio ir keturių iš eilės M. Blaževičiaus taškų „Žalgirio“ pranašumas tapo rekordinis – 43:26. Vis dėlo Marko Guduričiaus užkurti šeimininkai atsakė savo atkarpa 18:5 ir gerokai priartėjo – 48:44.

Žaliai-balti kurį laiką dar laikėsi ir lemiamame kėlinyje – 60:51. Tačiau iš toli prabilęs Achille Polonara ir vieną baudą realizavęs M. Guduričius pirmą sykį persvėrė rezultatą savo naudai – 62:63.

Paskutinę minutę tolimais dūriais apsikeitė E. Ulanovas ir M. Guduričius – 67:69. Bene svarbiausios atakos metu M. Kalnietis paleido neparuoštą tritaškį, o Turkijos klubo pergalę įtvirtino Devino Bookerio baudos – 67:73.


„Žalgiriui“ sėkmės negarantavo nei geriausias karjeroje K. Lukošiūno vakaras su 15 taškų (5/13 tritaškiai), nei pirmasis turnyre M. Blaževičiaus dvigubas dublis – 10 taškų ir 11 atkovotų kamuolių. Marekas su 19 naudingumo balų taip pat surengė efektyviausią savo pasirodymą.

Abi komandos buvo kaip reikiant nukraujavusios. Kauno ekipai negalėjo padėti COVID-19 susirgę Artūras Milaknis, Tai Websteris ir Paulius Jankūnas, šlaunies traumą patyręs Janis Strelniekas ir reabilitaciją tęsiantys Regimantas Miniotas bei Joffrey Lauvergne'as.

Tuo metu „Fener“ gretose trūko ne tik susižeidusių Nando de Colo, Marialo Shayoko, Danilo Barthelio ir Jano Vesely, bet ir vyriausiojo trenerio Aleksandro Džordževičiaus, kuriam diagnozuotas koronavirusas.

Pirmojo rato tarpusavio dvikovoje pajėgesnis „Žalgiris“, triumfavęs 86:75, tačiau šiuo metu kauniečiai išgyvena penkių iš eilės nesėkmių seriją, o paskutinį kartą laimėjimu džiaugėsi pačioje gruodžio pradžioje, kai 72:68 namuose palaužė Vitorijos „Baskonią“.

Svečiuose šį sezoną Lietuvos čempionai kol kas nepešė nieko – prapylė jau 10-as žaistas rungtynes ir tik dvejose iš jų išvengė dviženklio deficito.

Rungtynės:

Stambulo „Fenerbahče“ – Kauno „Žalgiris“ 73:67 (7:13, 17:17, 20:21, 29:16).

„Fenerbahče“: Marko Guduričius 19 (3/5 dvitaškiai, 3/6 tritaškiai, 4/6 baudos, 5 rez. perd., 27 naud. balai), Šehmusas Hazeras 13, Achille Polonara 10 (2/4, 2/3, 8 atk. kam., 4 rez. perd, 22 naud. balai), Tarikas Biberovičius ir Ahmetas Duverioglu po 9, Devinas Bookeris 6, Dyshawnas Pierre'as 5, Melihas Mahmutoglu 2 taškai.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 16 (4/6 dvitaškiai, 2/6 tritaškiai, 2/2 baudos, 7 atk. kam.), Karolis Lukošiūnas 15 (0/2 dvitaškių, 5/13 tritaškių), Marekas Blaževičius 10 (5/8 dvitaškiai, 10 atk. kam., 4 rez. perd., 19 naud. balų), Mantas Kalnietis 9 (4 rez. perd.), Nielsas Giffey'us 6, Lukas Lekavičius 5, Joshas Nebo 4, Tyleris Cavanaugh 2 (0/9 metimų iš žaidimo, 2/2 baudos, 13 atk. kam.).

Kita savaitė žalgiriečiams Eurolygoje turėtų būti dviguba: trečiadienį numatyta jų viešnagė pas kitą turnyro autsaiderį Atėnų „Panathinaikos“, o penktadienį – vizitas pas Milano „Armani Olimpia“.

Prieš tai kauniečių laukia ir ne ką mažiau svarbus išbandymas vietiniame fronte – sekmadienį sostinėje vyksiantis principinis LKL lyderių mūšis su Vilniaus „Rytu“.

Iš rikiuotės iškritus iškart keliems pagrindinės sudėties nariams žaliai-balti Eurolygos kovoms užregistravo tris jaunimo ekipos žaidėjus 18-metį gynėją Titą Sargiūną, jo bendraamžį puolėją Liutaurą Lelevičių ir 17-metį vidurio puolėją Motiejų Krivą.

Eurolygos pirmenybėse yra užrašytas ir 19-metis Mantas Rubštavičius, bet šiuo metu jis gydosi čiurnos traumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)