Paskutinį kėlinį svečiai laimėjo 26:14. „Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas pripažino, jog lemiamu metu jo auklėtiniai neprilygo varžovams, bet tikino bendrai jų pasirodymą vertinantis patenkinamai.

„Nesu nusiminęs dėl žaidimo, tik pabaigoje šiek tiek nepasisekė. Prametėme kelis patogius metimus, taip pat turėjome šiek tiek protingiau sužaisti kai kuriuose epizoduose, racionaliau išnaudoti pražangas. Be to, kai kuriems žaidėjams dėl įtempto tvarkaraščio ėmė trūkti energijos“, – komentavo slovėnas.

Jautriau į nesėkmę reagavo „Žalgirio“ puolėjas Edgaras Ulanovas, prisiminęs Kauną atgaivinusias pergales prieš Madrido „Real“ ir „Barcelona“.

Apmaudžiausia jam buvo dėl 13 „Olympiakos“ puolime sugriebtų atšokusių kamuolių.

„Norėjosi parodyti, kad pergalių prieš Ispanijos grandus mums nepakanka, kad norime daugiau. Bet neišlaikėme tokio žaidimo lygio, kokį demonstravome pastaruoju metu.

Patys puolime galėjome sužaisti protingiau. O „Olympiakos“ žaidė tikrai gerai, baudė mus, kai gynėmės besikeičiant dengiamaisiais, gerai judino kamuolį. Ir tie atkovoti kamuoliai – varžovų antri šansai lemiamu momentu buvo skaudžiausi. Tai – akmenėlis į mūsų pačių daržą. Treneris nieko nepadarys, jei neatkovojame kamuolio. Galėjome laimėti, vietoje to stipriai gavome skuduru per veidą. Bet liūdėti nėra kada, laukia kitas rimtas varžovas“, – kalbėjo krepšininkas, pelnęs 13 taškų ir atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus.

"Žalgiris" - "Olympiakos" rungtynių statistika

Tuo metu Pirėjo klubo strategas Georgios Bartzokas po mačo braukė prakaitą.

„Žalgiris“ šiuo metu yra geros formos, demonstruoja brandų krepšinį, gerai dalinasi kamuoliu, o treneris J. Zdovcas vykusiai valdo komandą. Bet pabaigoje susikūrėme daug laisvų metimų, buvome kantrūs, kūrybingi ir vieningi, kontroliavome žaidimą gynyboje, pristabdėme pagrindinį varžovų variklį Luką Lekavičių bei pavojingus „Žalgirio“ metikus.

Mums dabar kiekvienas mačas žūtbūtinis, o tokie varžovai, kurie nebepretenduoja į atkrintamąsias varžybas, turi savų kozirių. Jų, kitaip nei mūsų, neslegia spaudimas. Tokia jau yra Eurolyga, prie to reikia prisitaikyti, jei norime pasiekti atkrintamąsias. Jei neklystu, nedalyvavome jose trejus metus iš eilės, todėl labai norime sugrįžti. Bet Eurolygoje reikia kopti į labai statų kalną, ir toli į priekį žiūrėti neišeina“, – ketvirtą vietą turnyro lentelėje užimančios ekipos situaciją apibūdino graikas.

„Olympiakos“ nutraukė penkerius metus trukusią nesėkmių seriją Kaune.

Šią savaitę žalgiriečių laukia dar vienos Eurolygos rungtynės namuose – ketvirtadienį Lietuvoje lankysis titulą ginantis Stambulo „Anadolu Efes“ (14/14).

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)