Panevėžiečiai didžiąją dvikovos dalį gynėsi taip prastai, jog negelbėjo nė 5 iš 7 tritaškių pataikęs bei 23 taškus surinkęs Gediminas Orelikas.

Be to, „Lietkabelio“ žaidėjai realizavo vos 15 iš 25 baudų metimų.

Palyginimui, tiek pat progų prie baudų metimų linijos turėję šeimininkai surinko 8 taškais daugiau, puikiai atakavo ir iš tolimo nuotolio (12/26 tritaškių).

Mačas prasidėjo apylyge kova: įpusėjus pirmam ketvirčiui svečiai iš Lietuvos buvo priekyje 12:11.

Tačiau po minutės pertraukėlės Andoros klubas spurtavo 12:0 ir pasinaudojęs netiksliais Kasparo Berzinio metimais bei varžovų klaidomis laimėjo pirmą kėlinį rezultatu 25:19.

„Lietkabelis“ niekaip nesusitvarkė su užduotimis gynyboje, ypač ties perimetru. „Morabanc“ antrame ketvirtyje paleido 7 tikslius tritaškius, be to, iki pertraukos idealiai realizavo baudų metimus (12/12).

Panevėžiečius tempti mėgino 11 taškų pelnęs G. Orelikas, tačiau rungtynėms įpusėjus daugiau nei pusšimtį taškų į savo krepšį praleidęs „Lietkabelis“ jau atsiliko 40:53.

Situacija iš esmės nesikeitė ir trečiajame kėlinyje, kurio metu Ibono Navarro auklėtiniai toliau bombardavo lietuvių krepšį iš tolimos distancijos ir dar labiau sustiprino savo pozicijas – 72:57.

Paskutiniame ketvirtyje „Lietkabelis“ pagaliau priveržė savo gynybos varžtus, o kitoje aikštės pusėje gelbėtojo vaidmens ėmėsi G. Orelikas, kurio metimai nupjovė deficitą iki 6 taškų (68:74).

Žaisti buvo likusios 3 min., bet G. Oreliko šoviniai išseko, nesėkmingai atakavo ir Džordže Gagičius bei Panagiotis Kalaitzakis, galiausiai paskutinę viltį atėmė Nikola Radičevičiaus pražanga puolime.

„Lietkabelis“ dar pakankino savo oponentus spaudimu nuo galinės linijos, vis dėlto „Morabanc“ atsilaikė ir papildė savo pergalių sąskaitą.

„Morabanc“: Drew Crawfordas 14, Clevinas Hannah 12, Codi Milleris-McIntyre'as 11 (6 rez. perd., 5 kl.), Amine'as Noua ir Conoras Morganas – po 9;

„Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 23 (5/7 trit., 7 atk. kam., 3 per. kam., 29 n. b.), Panagiotis Kalaitzakis 13, Džordže Gagičius 11 (7 atk. kam.), Nikola Radičevičius 8 (4 rez. perd., 4 kl.), Gabrielius Maldūnas 7 (4 per. kam.), Vytenis Lipkevičius 6.

Nenado Čanako auklėtiniai su Andoros krepšininkais vienoje grupėje varžėsi ir praėjusiame sezone, tuomet ekipos pasidalino pergalėmis savose arenose.

Po savaitės „Lietkabelio“ lauks dar viena viešnagė – šįkart pas Ankaros „Turk Telekom“ (Turkija).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)