Praėjusią savaitę du pralaimėjimus iš eilės patyrusi Kauno ekipa antradienį atvyko į Turkiją, kur trečiadienį laukia Eurolygos antrojo turo akistata su gerokai pasistiprinusia bei šį sezoną neklumpančia Stambulo „Anadolu Efes“ komanda.

Žalgiriečiai, priešingai nei šeimininkai, šioms rungtynėms antradienį ruošėsi ne „Sinan Erden Dome“ arenoje, o greta jos esančiame „Ahmet Comert“ sporto centre. Taip nutiko dėl to, jog rungtynių arenoje antradienio vakarą Europos taurės mačą žaidė Stambulo „Galatasaray“.

Į mažą sporto salę ištremti Lietuvos čempionai dėl to nesikrimto. Gerokai svarbiau yra tai, kad komanda treniravosi visa sudėtimi. Trečiadienį ant parketo išbėgti jau bus pasiruošęs pastaruosius du mačus dėl traumos praleidęs vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas.

Anot Aarono White'o, tiek pasveikęs A. Kavaliauskas, tiek ir visi kiti „Žalgirio“ žaidėjai nekantrauja parodyti savo sugebėjimus trečiadienio rungtynėse ir taip palikti nesėkmingą praėjusią savaitę užmarštyje.

Pats jau lengvai suprantu, ko nori treneris, bet taip lengva yra ne visiems. Aš ir kiti praėjusį sezoną čia buvę žaidėjai turime rodyti naujokams pavyzdį, kurį šie galėtų sekti. Kol kas savo žaidimu tinkamo pavyzdžio nerodome, bet dar turime tam laiko.
Aaronas White'as

„Mums tai bus labai svarbios rungtynės, nes atvykome čia pralaimėję du kartus iš eilės. Šiuo metu mums labai reikia gerų rungtynių, todėl visi nekantraujame išbėgti į aikštelę. Turime itin daug motyvacijos nugalėti.

Žinoma, pergalių seriją tęsti nori ir Stambulo ekipa, kurios sudėtis per vasarą visiškai pasikeitė. Pernai prieš ją laimėjome dukart, tačiau dabar į „Anadolu Efes“ žiūrime kaip į komandą, kurios dar niekada nebuvome sutikę. Bus sunku“, – sakė A. White'as.

26 metų 206 cm ūgio krepšininkas praėjusiame Eurolygos sezone vienas geriausių savo rungtynių sužaidė būtent „Sinan Erden Dome“ arenoje, kai „Žalgiris“ parbloškė „Anadolu Efes“ 86:70. Puolėjas tuomet pelnė 15 taškų ir surinko 22 naudingumo balus.

Amerikietis neabejoja, kad panašų ar dar geresnį pasirodymą jis gali surengti ir žaisdamas prieš sustiprėjusią Ergino Atamano kariauną.

„Galbūt šįkart būsiu dar rezultatyvesnis. Kodėl gi ne? Kiekvienose rungtynėse stengiuosi pasinaudoti turimomis galimybėmis bei žaisti geriausią savo žaidimą. Noriu tobulėti, todėl viliuosi, jog šis sezonas man bus dar sėkmingesnis už praėjusį“, – sakė A. White'as.

Kalbėdamas apie „Žalgirio“ problemas sezono starte, A. White'as pripažino, jog komandos naujokams nėra lengva sėkmingai įsilieti į žaidimą, tačiau dėl to atsakomybę turi prisiimti ir pavyzdį jiems rodyti turintys senbuviai.

„Mūsų komandoms naujokams dar reikia atrasti taškus, iš kurių reikia atakuoti. Praėjusį sezoną buvome puikiai susižaidę, dabar to trūksta, bet dar tik sezono pradžia. Atsiras ir susižaidimas, ir tritaškiai, kurie tikrai būtini, jei įsiveliame į rezultatyvų žaidimą.

Pats jau lengvai suprantu, ko nori treneris, bet taip lengva yra ne visiems. Aš ir kiti praėjusį sezoną čia buvę žaidėjai turime rodyti naujokams pavyzdį, kurį šie galėtų sekti. Kol kas savo žaidimu tinkamo pavyzdžio nerodome, bet dar turime tam laiko“, – kalbėjo aukštaūgis.

Pats A. White'as praėjusią savaitę tikrai nebuvo geriausias pavyzdys kitiems – jis sužaidė vienas prasčiausių rungtynių per savo karjerą Lietuvoje, kai per 17 minučių į „Neptūno“ krepšį neįmetė nė taško, atkovojo vieną kamuolį ir 2 kartus prasižengė.

Eurolygos akistatoje su Vitorijos „Baskonia“ amerikietis buvo trečias prasčiausias „Žalgirio“ žaidėjas – per 31 minutę pelnė 7 taškus ir atkovojo 3 kamuolius. Atletas pripažįsta, kad norėdami geresnio žaidimo iš naujokų, senbuviai turi labiau pasistengti patys.

„Rodyti pavyzdį bendraklubiams yra maloni atsakomybė, bet galbūt mums reikia į ją pasižiūrėti kiek rimčiau. Jei atliksime šią pareigą atsakingai, tuomet su naujokų adaptacija viskas tikrai bus gerai“, – sakė A. White'as.

Eurolygos rungtynės tarp Stambulo „Anadolu Efes“ ir Kauno „Žalgirio“ vyks trečiadienį 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)