Šiuo metu I. Brazdeikis negali sutvarkyti vieno formalumo – įrodyti, jog nėra teistas. Nors 21-erių atletas Kanadoje gavo teistumo (neteistumo) pažymą, Lietuvoje ji priimta nebuvo – iš sportininko buvo pareikalauta pirštų atspaudų. Tai tinklalapiui Krepšinis.lt atskleidė jo tėvas Sigitas.

„Problema kyla dėl pirštų atspaudų. Ignas atidavė dokumentus dėl neteistumo, bet Lietuvos institucijoms tai netiko. Prireikė pirštų atspaudų, o dėl koronaviruso pandemijos dabar pateikti jų nepavyks. Nėra tokių galimybių. Kai bus galima, Ignas padarys tai pačią pirmą dieną“, – sakė S. Brazdeikis.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas praėjusią savaitę teigė, kad I. Brazdeikis dėl noro žaisti Lietuvos rinktinėje pernai netgi atsisakė galimybės ginti Kanados garbę pasaulio čempionate. Be to, M. Špokas padėkojo šį klausimą išspręsti suinteresuotai prezidentūrai.

„Ignas iš Kanados turi gauti oficialią pažymą, jog nėra teistas. Kadangi turime pandemiją, o jis pats šiuo metu fiziškai yra JAV, kyla problemų. Norime padėkoti prezidentūrai, visi dedame vienodas pastangas. Bet be to dokumento jie negali net pradėti svarstyti Igno prašymo.

Mes už jį nenuvažiuosime ir to dokumento nepristatysime. Palaikome ryšį, man svarbiausia, kad jis nekeičia nuomonės ir tvirtai nori Lietuvos pilietybės“, – kalbėjo LKF sekretorius, pridūręs, jog Kanadoje užaugęs I. Brazdeikis Lietuvos rinktinėje gali būti laikomas natūralizuotu krepšininku.

„Matome, kad blogiausiu atveju Ignas galės būti prilygintas „natūralizuotam“ žaidėjui. Skambėtų juokingai: juk gimęs Kaune, ne savo valia išvažiavęs iš Lietuvos. Keista jo situacija: Kanadoje visiems jis yra lietuvis, Lietuvoje – kanadietis“.

Pats I. Brazdeikis save tvirtai laiko lietuviu. Tai jau ne pirmą kartą pabrėžęs jo tėvas patikino, kad visa šeima nekantriai laukia, kada pilietybės klausimas bus išspręstas, o pats Ignas svajoja apie galimybę ginti Lietuvos garbę į 2021-uosius nukeltose Tokijo olimpinėse žaidynėse.

„Esame lietuviai. Ignas svajoja apie rinktinę bei nori žaisti joje kitais metais, olimpinėje atrankoje ir olimpinėse žaidynėse. Jei tik Lietuvai jis bus reikalingas, ši svajonė išsipildys“, – sakė S. Brazdeikis, pridūręs, jog pernai NBA duris pravėręs jo sūnus debiutiniu sezonu Niujorke nenusivylė.

„Dabar jis intensyviai treniruojasi. Šis pirmasis sezonas jam buvo gera patirtis, žinoma, trūko minučių, reikėjo duoti jam žaisti, bet viskas yra gerai. Kitą sezoną to žaidimo laiko bus daugiau“, – teigė krepšininko tėvas.

Debiutinis sezonas stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje I. Brazdeikiui jau baigėsi – „Knicks“ nepateko tarp 22 stipriausių komandų, kurios dėl koronaviruso pandemijos sustabdytą sezoną liepos pabaigoje atnaujins Orlande. Niujorko klubas su 21 pergale ir 45 pralaimėjimais Rytuose užėmė 12-ąją vietą.

I. Brazdeikis didžiąją dalį sezono praleido plėtojimosi lygoje, kur per rungtynes jis vidutiniškai įmesdavo po 20,9 taško, sugriebdavo po 7,2 atšokusio kamuolio bei atlikdavo po 3,1 rezultatyvaus perdavimo. NBA pirmenybėse jis ant parketo išbėgo 9 kartus bei vidutiniškai rinko po 1,9 taško.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)