2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse dalyvavęs vidurio puolėjas nori sekti savo tėčio Arvydo pavyzdžiu bei sudalyvauti keliose olimpinėse žaidynėse iš eilės. A. Sabonis savo kolekcijoje turi tris olimpinius medalius – aukso su Sovietų Sąjungos rinktine ir du bronzos su Lietuvos nacionaline komanda.

„Mano šeimos sąsajos su olimpinėmis žaidynėmis yra didžiulės. Mano tėtis dalyvavo eilėje olimpiadų ir laimėjo medalių, todėl galima sakyti, kad Saboniams tai yra labai svarbu. Atrankos turnyre bus nelengva, bet turime pasistengti ir iškovoti kelialapį į Japoniją.

Iškovoti šį kelialapį mums yra labai svarbu. Tai buvo pagrindinis tikslas praėjusią vasarą, ir nors mums teks žaisti atrankoje, žinome, jog turime pakankamai talento patekti į olimpines žaidynes. Nenorime praleisti turnyro Tokijuje. Vykstant tarptautiniams turnyrams norime visada būti pagrindinėje scenoje“, – kalbėjo D. Sabonis.

„Aš visada mėgaujuosi galimybe vilkėti savo šalies rinktinės marškinėlius, o tai daryti olimpinėse žaidynėse yra dar labiau ypatinga. Atrankos turnyrą žaisime namuose, todėl turime tuo pasinaudoti. Konkurencija auga, tačiau mes galime nugalėti bet ką. Norime medalių ir titulų, o aš tikiu, kad greitai jie ateis, nes esame labai vieningi ir džiaugiamės kartu gindami savo šalies garbę“, – pridūrė 23-ejų atletas.

Atrankos turnyrai birželio 23-28 dienomis vyks Kaune, Splite (Kroatija), Belgrade (Serbija) ir Viktorijoje (Kanada). Keturi olimpiniai kelialapiai atiteks tik šių turnyrų nugalėtojams, kurie Tokijuje prisijungs prie JAV, Australijos, Ispanijos, Prancūzijos, Argentinos, Japonijos, Nigerijos ir Irano rinktinių.

Šiemet vykusiame pasaulio čempionate D. Sabonis per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 10,5 taško bei sugriebdavo po 6,3 atšokusio kamuolio. Karjeros sezoną NBA pirmenybėse žaidžiantis lietuvis per susitikimą vidutiniškai renka po 18,6 taško bei po 13,8 atkovoto kamuolio.

FIBA olimpinių atrankos turnyrų burtų krepšeliai:

1. Serbija. Graikija. Lietuva. Rusija.

2. Čekija. Brazilija. Italija. Lenkija.

3. Kroatija. Turkija. Slovėnija. Puerto Rikas.

4. Vokietija. Dominika. Venesuela. Kanada.

5. Naujoji Zelandija. Meksika. Kinija. Pietų Korėja.

6. Angola. Tunisas. Senegalas. Urugvajus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)