Virginijaus Šeškaus kariauna nesėkmingą atkarpą nutraukti bandys šeštadienį, kuomet į Prienus atvyks pakylėtai žaidžiantis Klaipėdos „Neptūnas“, šiuo metu žengiantis antroje vietoje pirmenybėse.

Pirmąjį šių ekipų mūšį Klaipėdoje 25 taškų persvara laimėjo „Neptūnas“, o tai vis dar yra didžiausia uostamiesčio komandos pergalė šį sezoną. Su šiuo „Skycop“ pralaimėjimu prasidėjo ir nesėkmingas prieniškių ruožas – per 9 susitikimus iškovotos vos 2 pergalės.

„Jei žinotume priežastis, kurios lemia tokį mūsų žaidimą, tuomet jas pataisytume ir viskas būtų gerai. Kažkur nenudirbame iki galo, kažkur sėkmė nuo mūsų nusisuka.

Mūsų žaidime reikia gerinti viską. Pagrindinė problema – komunikacijos stoka tarp žaidėjų. Turime aiškiau viską daryti, tai mūsų pagrindinė bėda šiuo metu“, – sakė D. Lavrinovičius.

Nors Prienų klubas jau kurį laiko ieško patikimo atakų organizatoriaus, tačiau „Skycop“ aukštaūgis nėra linkęs galvoti apie galimą papildymą. Kaip teigia centras – ekipa privalo geriau žaisti ir su turimais resursais.

„Mums trūksta LeBrono Jameso ir Giannio Antetokounmpo. Žinoma, aš juokauju, mes privalome geriau žaisti su tais žaidėjais, kuriuos jau turime Prienuose. Turime su šia komanda į eiti į priekį, o ne atgal“, – sakė „Skycop“ veteranas.

Pats D. Lavrinovičius šį sezoną demonstruoja, kad parako jam dar netrūksta. 39-erių centras žaidžia vidutiniškai po 20 minučių, pelno po 12,3 taško, atkovoja po 3,8 kamuolio bei renka po 12 naudingumo balų.

Tai panašūs rodikliai, kokius vidurio puolėjas pernai fiksavo ir Panevėžio „Lietkabelyje“.

„Mano sportinė forma yra nebloga, išvengiu traumų ir jaučiuosi gerai, tad ir asmeninis rezultatas neblogas. Vis dėlto jis nelabai džiugina, jei komanda pralaimi“, – teigė „Skycop“ krepšininkas.

Būsimų varžovų nuvertinti nebuvo linkęs „Neptūno“ žaidėjas Laimonas Kisielius, pastaruoju metu rodantis vis geresnį žaidimą.

„Niekas nenustebs, jei Prienų komanda prastesnę atkarpą pakeis į geresnę, – tinklalapiui LKL.LT sakė Klaipėdos ekipos puolėjas. – Turnyrinėje lentelėje „Skycop“ nėra aukštoje pozicijoje, bet žinome, kad jie tikrai gali žaisti.

Manau, kad tai gerai sukomplektuota ekipa, kuri gali nustebinti. Turėsime būti susikaupę visas 40 minučių, kad pasiektume pergalę, privalėsime aikštelėje palikti viską.“

Daugiau gynybines užduotis šį sezoną atliekantis puolėjas iššovė dvikovoje Panevėžyje, kuomet prieš pasaulio čempionato atrankos langą „Lietkabeliui“ atseikėjo 21 tašką ir 29 naudingumo balus.

Solidžiai L. Kisielius žaidė ir pastarojoje „Neptūno“ dvikovoje Čempionų lygoje namuose prieš Bolonijos „Virtus“. Tuomet universalus puolėjas pelnė 10 taškų, o gynyboje stipriai apkartino gyvenimą varžovų lyderiui Kevinui Punteriui.

„Sakoma, kad esi toks geras, kaip tavo paskutinės rungtynės, – dėstė L. Kisielius. – Vienas rungtynes sužaidi geriau, kitas blogiau, bet čia nėra individualus sportas, kuriame finišuoji vienas.

Svarbiausia yra komandos pergalė, o apie savo žaidimą aš esu mažiausiai linkęs diskutuoti. Būna derinių akcentas, kurį pavyksta užbaigti man, būna, kad neina puolimas, tuomet reikia gintis.“

Finansinį diržą prieš sezoną susiveržęs „Neptūnas“ šį sezoną stebina krepšinio ekspertus – per 12 „Betsafe–LKL“ mačų iškovota 10 pergalių, tuo metu Čempionų lygoje – 4 pergalės per 8 susitikimus.

Nors klaipėdiečiai žygiuoja užtikrintai, tačiau L. Kisielius mato ir taisytinų dalykų.

„Spragas tobulinti reikia iki sezono galo, kuomet žaidime jau negali būti skylių. Gerinti žaidimą galime tiek gynyboje, tiek puolime. Žiūrime rungtynių įrašus, analizuojame, bandome judėti į priekį su kiekvienomis rungtynėmis. Kartais tai pavyksta, o kartais ne“, – teigė „Neptūno“ žaidėjas.

Sunkiai klumpantį „Neptūną“ sieks pristabdyti „Skycop“ ekipa, kuri trokšta atsispirti ir kilti į viršų iš 8-osios vietos pirmenybėse.

„Klaipėdiečiai palieka gerą įspūdį, – dėstė D. Lavrinovičius. – Žinau daugumą „Neptūno“ žaidėjų ir trenerį – jie žaidžia gerą krepšinį. Bus sunku, tačiau stengsimės namuose laimėti.

Vienintelis raktas į pergalę – agresyvi gynyba. Turime stengtis neduoti „Neptūnui“ žaisti savo žaidimą, o puolime turime žaisti krepšinį, ne gimdyti kažką.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)