Sezonas „Žalgiriui“ buvo išskirtinis visomis prasmėmis – vasarą prie komandos prisijungė naujas vyriausiasis treneris Martinas Schilleris, pradėjęs naują komandos istorijos puslapį.

Be to, nuo lapkričio „Žalgirio“ arena liko tuščiomis tribūnomis dėl karantino suvaržymų, o tai klubui atnešė milijoninius nuostolius ir privertė ieškoti alternatyvių pajamų šaltinių.

Pasak P. Motiejūno, teks pasiraitoti rankoves norint likviduoti susidariusią skolų uodegą.

– „Žalgiris“ Eurolygos reguliariajame sezone liko 11-as. Kaip vertinate tokius komandos rezultatus?

– Dvejopas jausmas. Smagiausia, kad likus dviem savaitėms iki Eurolygos reguliariojo sezono pabaigos buvome kovoje dėl patekimo į atkrintamąsias. Žinoma, visada norisi ten būti, bet žiūrint į trenerių štabą, šie metai buvo pokyčių metai, todėl manau, kad komanda susitvarkė neblogai. Ar galėjome būti pirmajame aštuntuke? Manau, kad taip.

Turnyro lentelę labai sujaukė Maskvos srities „Chimki“ krachas. Jų pralaimėjimų serija lėmė, kad visoms komandoms reikėjo daugiau pergalių patekti į atkrintamąsias.

Dėl darbo, dėl tobulėjimo ir pereinamojo etapo sezoną vertinu pozityviai, bet, manau, kad iš savęs galėjome išspausti daugiau. Tikrai buvo tokių rungtynių, kurias turėjome laimėti kietumu ir kova, bet to mums pritrūko, todėl visai dėsninga, kad nepatekome į kitą etapą.

– Komandos šiame sezone premijas iš Eurolygos turėtų gauti ne už iškovotų pergalių skaičių, bet pagal užimtą vietą. Kokią finansinę naudą klubui atneš 11-a pozicija?

– Kaip visada, apie piniginius klausimus viešai pranešime pasibaigus sezonui, kai turėsime tikslius skaičius. Kaip bebūtų, nesvarbu, ar būtume likę 11-i, ar patekę į atkrintamąsias, daugiau pajamų nebūtume gavę. Tai yra fiksuota suma, ir ji auga tik nuo 6-os vietos ir aukščiau.

Nebuvome to minėję, bet net ir patekimas į Eurolygos atkrintamąsias varžybas mums nebūtų buvęs finansiškai naudingas. Neturime sirgalių arenoje, pajamų gauti negalime, o būtų reikėję skristi į išvykos rungtynes, mokėti už viešbučius – gautųsi papildomos išlaidos. Žinoma, šios priežastys visiškai nedarė įtakos mūsų norui kovoti dėl patekimo į atkrintamąsias.

– Šis sezonas komandai buvo išskirtinis. Žiūrovus matėte tik sezono pradžioje, kol dar nebuvo įsigalioję griežtesni karantino apribojimai. Kaip Eurolygos vadovybė žiūri į ateitį?

– Su Eurolyga šia tema beveik nekalbame. Dar apie šį sezoną visi Eurolygos klubai kalbamės su ELPA (Eurolygos žaidėjų asociacija). Bandome pasiekti susitarimą su žaidėjais, peržiūrėti atlyginimus, siekiant pasidalyti finansinę naštą, kuri užgulė klubus praradus pajamas už bilietus. Tas procesas yra labai užsitęsęs ir nesimato jo pabaigos. Viskas turėjo vykti kovo mėnesį, bet aptarimai buvo nukelti į šią savaitę.

Kalbant apie žiūrovus ir biudžeto subalansavimą, mes dar neturime bendro vardiklio. Žaidėjų asociacija kalba vienaip, klubai – kitaip. Eurolyga šių dviejų galų dar nėra suvedusi.

– Jeigu žvelgtumėme į pesimistinį scenarijų, ką „Žalgirio“ biudžetui reikštų rungtyniavimas be žiūrovų ir kitą sezoną?

– Tai pesimistinis, bet kartu ir realistinis scenarijus. Esminiai klausimai – kaip mes išsispręsime šio sezono skolų problemą? Ar finansinę naštą pavyks sumažinti susitarimu su ELPA? Ar sulauksime iš Vyriausybės pagalbos verslui? Kada bus galima tikėtis rungtynių su žiūrovais? Nuo šių atsakymų priklauso, kokią skolų uodegą atsinešime į kitą sezoną.

Kitas dalykas, kito sezono planus dėliosime kitaip nei šiais metais. Atrodė, kad šį sezoną sirgalius matyti tribūnose buvo realu. Nenoriu sakyti, kad toks mąstymas buvo klaida – vasarą Lietuvoje piešiamuose scenarijuose nebuvo kalbos apie visą sezoną trunkantį karantiną. Tiesiog dabar bus mažiau optimizmo. Lieka skolų uodega ir negalime eiti giliau į skolas, reikės pradėti taupyti daugiau ir tikėtis mažiau.

Biudžetą planuosime su minimaliomis pajamomis iš parduotų bilietų ar apskritai be jų, atitinkamai turėsime rinkti silpnesnę komandą ir galvoti apie išgyvenimą, o ne aukštus tikslus. Todėl labai svarbiais tampa alternatyvūs pajamų šaltiniai, tokie kaip mokamo turinio platformos „Žalgiris Insider“ projektas. Šio projekto sėkmingas įgyvendinimas bent kažkiek galėtų pakeisti bilietų pajamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)